Skip to main content

RASPRODAJA ZA POČETAK TJEDNA: Do 70% EXTRA5

Samo još:00H00MIN00SEK
 Modna marka
Svi proizvodi od Dockers99

Dockers: brand za cool radnu obuću i odjeću

Uspješna marka Dockers već je proslavio 30. rođendan i zalaže se za robusnu, izdržljivu i nadasve prilično ležernu odjeću i obuću, prvenstveno za kreativce. Dockers odavno proizvodi udobnu, trendi i istodobno nonšalantnu radnu odjeću i obuću za poslovni svijet. Ovim je tvrtka pokrenula malu revoluciju u svijetu mode i rada koja i danas oblikuje stilove. Danas vam asortiman ovog branda nudi sve što vam treba u vašem ormaru, od košulja, trenirki, hlača i kvalitetne radne obuće. No, hajde da prvo pobliže pogledamo povijest ovog branda.

Od Njemačke do Amerike i natrag - dug put branda Dockers

Dockers je marka u vlasništvu Levi Strauss & Co., a pokrenut je 1986. godine. S Bobom Siegelom na čelu branda, brzo se etablirao kao vodeći brand za poslovnu i casual odjeću i obuću za muškarce. Mala ženska modna linija pokrenuta je već 1987. godine, ali fokus je i dalje bio na muškoj modi. Osvajanje europskog, a time i njemačkog modnog svijeta dogodilo se tek 1993. godine - popriličan skok kad se uzme u obzir da je Levi Strauss izvorno došao iz Njemačke, točnije iz Bavarske. 1853. emigrirao je u Sjedinjene Države i završio u San Franciscu, gdje je prodavao odjeću i obuću. U pravom smislu riječi, traperice su u to vrijeme također trebale biti robusna radna odjeća i prvenstveno su se prodavale muškarcima. S markom Dockers Levi Strauss otišao je korak dalje i usredotočio se na kaki hlače koje su, za razliku od čvrstih trapera, bile malo finije izrađene. Kaki hlače su ostvarili popriličan uspjeh među radnicima i uredskim službenicima. No, čak i prije nego što su kaki hlače osvojile zemlju, a kasnije i svijet, Dockers se specijalizirao za proizvodnju cipela za čamce koje su imale optimalno prianjanje, posebno na dokovima. Ta obuća je ostvarila svoj puni potencijal - otuda i naziv branda.

Dockers multifunkcionalna obuća

Dockers obuća je i dan danas klasik koji ne zastarijeva, a označava sigurnost, udobnost i povjerenje. U našoj ponudi imate kvalitetne gležnjače na vezivanje i tenisice. Ovdje se radi o višestranoj obući koju možete koristiti za razne svrhe, od rada na dokovima, šetnje gradom, ili cjelodnevni rad u uredu. U svakom slučaju možete računati na kvalitetnu izradu, otporne materijale i maksimalnu udobnost. Ako smo vas zaintrigirali i želite kupiti svoje omiljene nove predmete iz asortimana Dockers, sigurno ćete ih pronaći ovdje na stranici ABOUT YOU!