Preskoči na glavni sadržaj

Informacije o zaštiti podataka

društva About You SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg (stanje: svibanj 2024.)

U informacijama o zaštiti podataka koje slijede u nastavku obavještavamo te o obradi osobnih podataka koju je provelo društvo About You SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg ( „ABOUT YOU“ i/ili „voditelj obrade“) u skladu s uvjetima Opće uredbe o zaštiti podataka ( „OUZP“) i njemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka ( „BDSG"). Naše informacije o zaštiti podataka vrijede za sljedeće internetske stranice, aplikacije i ostale servise i usluge (u daljnjem tekstu zajednički „usluge“): www.aboutyou.hr, ABOUT YOU App.

Molimo te da pozorno pročitaš naše informacije o zaštiti podataka. Ako imaš pitanja ili primjedbe vezano za naše informacije o zaštiti podataka, slobodno nam se obrati na adresu [email protected].

Sadržaj

Klikom na određeni naslov poglavlja vrlo jednostavno možeš doći izravno na odjeljak koji te zanima.

1. Ime i podaci za kontakt voditelja obrade

2. Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka

3. Svrhe obrade podataka, pravne osnove i legitimni interesi koje slijede voditelj obrade ili treća strana te kategorije primatelja

3.1. Pristup našim internetskim stranicama / aplikacijama

3.1.1. Log datoteke

3.1.2. Kolačići i praćenje

3.2. Sklapanje, provođenje i/ili prestanak ugovora

3.2.1. Obrada podataka pri sklapanju ugovora

3.2.2. Korištenje podataka u svrhu sprečavanja prijevare

3.2.3. Prijenos informacija pružateljima usluga prijevoza / partnerima za otpremu

3.2.4. Prijenos informacija partnerskim poduzećima

3.3. Obrada podataka u svrhu marketinga

3.3.1. Marketing putem pošte

3.3.2. Newsletter

3.3.3. Preporuke proizvoda putem e-pošte

3.3.4. Nagradne igre

3.4. Osobno korisničko iskustvo

3.4.1. Identifikacija na stranicama trećih strana

3.4.2. Personalizirani oglasi i sadržaji

3.4.3. Istraživanje tržišta

3.4.4. Razvoj proizvoda

3.4.5. Performanse

3.5. Obrada podataka u svrhu naplate

3.6. Stanice obožavatelja

3.7. Facebook Connect / prijava

3.8. Prijava putem Applea

3.9. Korisnički račun

3.10. Stupanje u kontakt

3.11. Plaćanja

3.11.1. Paypal

3.11.2. Plaćanje pouzećem

4. Ne postoji obveza pružanja podataka

5. Primatelji osobnih podataka

5.1. Prijenos podataka trećim osobama

5.2. Prijenos izvršitelju obrade

6. Vrijeme čuvanja i brisanje podataka

7. Primatelji izvan Europskog gospodarskog prostora

8. Tvoja prava

8.1. Pregled

8.2. Prava na prigovor

8.3. Pravo na povlačenje privole

8.4. Stanice obožavatelja

1. Ime i podaci za kontakt voditelja obrade

Ove informacije o zaštiti podataka vrijede za obradu podataka koju provodi

About You SE & Co. KG,
Domstraße 10, 20095 Hamburg
telefon: 0800 222 860
e-pošta: [email protected]

koji zakonski zastupa: ABOUT YOU Verwaltungs SE, a kojeg zastupaju članovi Upravnog odbora Tarek Müller, Hannes Wiese i Sebastian Betz. Predsjednik Nadzornog odbora: Sebastian Klauke

Internetska stranica: www.aboutyou.de

za sljedeće usluge: www.aboutyou.hr, ABOUT YOU App

2. Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka

Službenika društva za zaštitu podataka voditelja obrade možeš dobiti na

About You SE & Co. KG
n/r Sebastian Herting – ured za zaštitu podataka
Domstraße 10
20095 Hamburg Germany

E-Mail: [email protected].

3. Svrhe obrade podataka, pravne osnove i legitimni interesi koje slijede voditelj obrade ili treća strana te kategorije primatelja

3.1. Pristup našim internetskim stranicama / aplikacijama

3.1.1. Log datoteke

Prilikom svakog pristupa uslugama internetski preglednik tvojeg krajnjeg uređaja šalje informacije poslužitelju naše usluge i privremeno ih pohranjuje u datoteke protokola, takozvane log datoteke. Skupovi podataka pohranjeni u log datotekama sadrže sljedeće informacije: datum i vrijeme preuzimanja, naziv stranice kojoj se pristupilo, IP adresu uređaja koje traži pristup, tip uređaja, cfRayId, referentni URL (izvorni URL s kojeg si došao/došla na našu uslugu), prenijetu količinu podataka, vrijeme učitavanja, informacije o proizvodu i verziji korištenog pretraživača te ime tvojeg pružatelja internetske usluge. Log datoteke obrađujemo da bismo svoje usluge mogli pouzdano i sigurno staviti na raspolaganje.
Pravnu osnovu za obradu ovih osobnih podataka (npr. IP adrese) čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Naš legitimni interes proizlazi iz

 • osiguravanja neometanog uspostavljanja veze,
 • osiguravanja komfornog korištenja naših usluga,
 • procjene sigurnosti i stabilnosti sustava.

Na temelju informacija nije moguće donijeti neposredan zaključak o tvojem identitetu i nećemo ga donositi. Informacije se pohranjuju i automatski brišu nakon što se postignu gore navedene svrhe. Rokovi propisani za brisanje ravnaju se prema kriteriju nužnosti.

Ako u vezi s gore opisanom obradom log datoteka koristimo kolačiće ili slične tehnologije, to je nužno kako bismo ti mogli omogućiti željene usluge. Te kolačiće smijemo koristiti bez tvoje privole na temelju članka 25. stavka 2. broja 2 njemačkog Zakona o zaštiti podataka o digitalnim telekomunikacijskim uslugama(„TDDDG”).

3.1.2. Kolačići i praćenje

Opće informacije

U svojim uslugama mi i naši partneri koristimo kolačiće ili slične tehnologije (zajednički naziv„kolačići“). Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti na tvoj krajnji uređaj (prijenosno računalo, tablet, pametni telefon i sl.) kad posjetiš i/ili koristiš naše usluge. Kolačići nisu štetni za tvoj krajnji uređaj, ne sadrže viruse, trojanske konje ni slične zlonamjerne softvere. U kolačić se pohranjuju informacije koje se prikupe u vezi s određenim krajnjim uređajem koji se koristi. To, međutim, ne znači da na taj način možemo neposredno saznati tvoj identitet i/ili donijeti zaključke o tvojem identitetu.

Neki od korištenih kolačića brišu se po dovršetku sesije preglednika (tzv. sesijski kolačići odn. kolačići sesije). S pomoću takvih kolačića možemo, na primjer, poboljšati sigurnost svojih usluga sprečavajući napade zaraženih računala (botova).

Drugi kolačići ostaju na tvojem krajnjem uređaju i omogućavaju nam da ga prepoznamo pri ponovnom posjetu (tzv. trajni kolačići odn. kolačići neovisni o sesiji). Ovi kolačići služe, na primjer, tomu da ti u našim uslugama prikažemo osobno prilagođene oglase i sadržaje.

Privola za korištenje kolačića

Većinu kolačića koristimo na temelju tvoje privole. Za tu te privolu molimo na našoj platformi za upravljanje privolama Consent Management Plattform ( „CMP“ i/ili „Centar za preferencije”). Privola je tamo označena s „Pohrani i/ili pozovi informacije na svoj krajnji uređaj”. Ako daš svoju privolu, ona predstavlja pravnu osnovu za korištenje kolačića (članak 25. stavak 1. TDDDG-a u vezi s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) OUZP-a). Odluku o tome želiš li dati privolu pohranjujemo da bismo je na odgovarajući način mogli provesti. Iznimka od ovog zahtjeva za davanje suglasnosti vrijedi samo za kolačiće koji su neophodni za dostupnost neke od usluga koju izričito želiš. Te kolačiće smijemo koristiti bez tvoje privole na temelju članka 25. stavka 2. broja 2 TDDDG-a.

Privola za obradu tvojih podataka na temelju kolačića

U našem te CMP-u ako je nužno, također molimo za privolu za obradu tvojih podataka na temelju ovih kolačića. Privolu pritom ne tražimo samo za sebe, već i za obradu onih podataka koje obrađuju naši partneri .

U našem CMP-u pronaći ćeš detaljne informacije o svrhama u koje mi i naši partneri želimo obrađivati tvoje podatke na temelju tvoje privole kao i popis naših partnera s dodatnim informacijama o podacima koje žele obraditi na temelju tvoje privole.

Odluku koju u CMP-u doneseš o tome želiš li odn. u kojem opsegu želiš dati privolu za obradu svojih podataka na temelju kolačića pohranjujemo pod tzv. ID-om pristanka (npr. d13b5c50-6x7a-4d7b-9962-3846c8abba), koji možeš pronaći na kraju naših informacija o zaštiti podataka kako bismo je na odgovarajući način mogli provesti. Taj se pseudonimni ID pristanka individualno generira za tebe kao korisnika internetske stranice kako bi se mogao pružiti pravni dokaz o postavkama koje si odabrao/odabrala u našem CMP-u i tamo danim/povučenim privolama, uz navođenje trenutka (datuma, vremena). ID pristanka možeš u svakom trenutku pozvati u našem CMP- u odjeljku „Postavke”.

Pravnu osnovu za obradu podataka koja se pritom provodi čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes za obradu tvoje odluke o davanju privole kako te prilikom svakog pozivanja naših usluga ne bismo iznova morali pitati želiš li dati svoju privolu.

Ako si dao/dala privolu za obradu svojih podataka, pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.


Napomena o pravu na povlačenje privole

Svoju privolu / svoje privole možeš u svakom trenutku povući u cijelosti ili djelomično s učinkom za budućnost na način da promijeniš svoje postavke u našem CMP-u ovdje i klikneš na „Potvrdi odabir” ili „Odbij sve”. Naš CMP uvijek možeš pronaći i na dnu stranice na poveznici „Centar za preferencije (Consentmanagement)”. Povlačenje tvoje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka na temelju privole/privola prije njezina povlačenja.


3.2. Sklapanje, provođenje i/ili prestanak ugovora

3.2.1. Obrada podataka pri sklapanju ugovora

Kad se registriraš na nekoj od naših usluga i/ili s nama sklopiš dodatni ugovor (npr. kod nas kupiš neki proizvod), obrađujemo podatke nužne za sklapanje, provođenje i/ili prestanak ugovora. Tu se ubrajaju:

 • oslovljavanje
 • ime, prezime
 • adresa za slanje računa i dostavu
 • adresa e-pošte
 • podaci na računu i podaci o plaćanju
 • datum rođenja
 • broj telefona
 • informacije o zaprimljenim narudžbama
 • postavke trgovine

Pravnu osnovu za to čini članak 6. točka (b) OUZP-a što znači da nam na raspolaganje stavljaš informacije na temelju određenog ugovornog odnosa (npr. vođenje korisničkog računa, izvršenje kupoprodajnog ugovora) između tebe i nas. Osim toga, za obradu tvoje adrese e-pošte u slučaju kupnje putem naših internetskih stranica /aplikacija obvezni smo na temelju zakonskih odredbi iz njemačkog Građanskog zakonika ( „BGB“), poslati potvrdu narudžbe elektroničkom poštom (članak 6. stavak 1. točka (c) OUZP-a).

Podatke prikupljene za izvršavanje ugovora, ako ih ne koristimo u vlastite marketinške svrhe, pohranjujemo za vrijeme trajanja konkretnog ugovora kao i do isteka određenih zakonskih odnosno mogućih ugovornih jamstava i zajamčenih prava te važećih rokova zastare. Po isteku tog roka čuvamo informacije o ugovornom odnosu koje su nužne u skladu s trgovačkim i poreznim zakonodavstvom tijekom razdoblja određenog zakonom. U tom se razdoblju podaci ponovno obrađuju samo u slučaju provjere porezne uprave. Dodatne informacije o tome možeš pronaći u odjeljku 6. Pravnu osnovu za daljnju obradu podataka čine članak 6. stavak 1. točka (c) OUZP-a i članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes za uspostavu, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Za izvršenje kupoprodajnog ugovora putem naših usluga nadalje je nužna obrada sljedećih podataka:

Podaci o plaćanju prosljeđuju se pružateljima platnih usluga koje ovlastimo i koji obrađuju plaćanja. Podatke o adresi za dostavu prosljeđujemo logističkim poduzećima i partnerima za otpremu koje ovlastimo kako bi se narudžba mogla dostaviti. Kako bismo zajamčili da se roba dostavi u skladu s tvojim željama, po potrebi prosljeđujemo tvoju adresu e-pošte i broj telefona logističkom poduzeću i/ili partneru za otpremu koje ovlastimo i koji preuzimaju dostavu. Oni će po potrebi unaprijed stupiti s tobom u kontakt da bi dogovorili pojedinosti o dostavi. Odgovarajući podaci prenose se isključivo u određenu svrhu te se po obavljenoj dostavi ne koriste u druge svrhe, a po isteku postojećih obveza čuvanja u skladu s trgovačkim i poreznim zakonodavstvom ponovno se brišu.

3.2.2. Korištenje podataka u svrhu sprečavanja prijevare

Informacije koje navedeš u okviru narudžbe mogu se koristiti u svrhu provjere postoji li tzv. atipični postupak narudžbe (npr. istodobna narudžba velike količine robe na istu adresu uz korištenje različitih korisničkih računa). Načelno imamo legitiman interes za takvu provjeru. Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a.

3.2.3. Prijenos informacija pružateljima usluga prijevoza / partnerima za otpremu

U svrhu dostave naručene robe surađujemo s pružateljima logističkih usluga / prijevoznicima i/ili partnerima za otpremu: njima se mogu prenijeti sljedeći podaci u svrhu dostave naručene robe odn. u svrhu najave pošiljke: ime, prezime, poštanska adresa te po potrebi adresa e-pošte i broj telefona. Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a.

3.2.4. Prijenos informacija partnerskim poduzećima

Putem naših usluga možeš iskoristiti ponude poduzeća trećih strana. U tim slučajevima po potrebi sklapaš ugovor izravno s jednim od naših partnera kojemu se prenose podaci nužni za provođenje ugovora (npr. ime, prezime, adresa za slanje računa i dostavu, adresa e-pošte, podaci na računu i podaci o plaćanju, datum rođenja, broj telefona). Takve posebne ponude naših partnera prepoznatljive su i označene kao ponude partnera. Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a.

3.3.Obrada podataka u svrhu marketinga

3.3.1. Marketing putem pošte

Načelno imamo legitiman interes za korištenje određenih informacija u svrhu marketinga kako bismo ti mogli dati odgovarajuće ponude. Za marketing putem pošte obrađujemo sljedeće informacije u svrhu vlastitog marketinga kao i u svrhu marketinga trećih strana: ime, prezime, poštansku adresu, godinu rođenja.

Osim toga, uz navedene podatke imamo pravo pohraniti dodatne osobne informacije koje smo o tebi prikupili u svrhu vlastitog marketinga kao i u svrhu marketinga trećih strana pridržavajući se zakonskih odredbi. Cilj je poslati ti reklame koje su usmjerene na tvoje stvarne ili navodne potrebe/interese i u skladu s time ne opterećivati te reklamama koje ti nisu relevantne.

Podaci koji su pohranjeni u tu svrhu ne prenose se trećim osobama. Osim toga, ABOUT YOU pseudonimizira/anonimizira tvoje osobne podatke kako bi te pseudonimizirane/anonimizirane podatke koristio u svrhu vlastitog marketinga kao i u svrhu marketinga trećih strana (oglašivača).

Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka u svrhe marketinga (marketinga putem pošte) čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Mi i treće osobe s kojima surađujemo imamo legitiman interes da ti uputimo reklame (prilagođene tvojim potrebama/interesima) putem pošte ako je to u skladu sa zakonskim odredbama za izravni marketing.


Napomena o pravu na prigovor
U svakom trenutku možeš besplatno uložiti prigovor na korištenje svojih osobnih podataka u gore navedene svrhe marketinga s učinkom za budućnost na adresi [email protected].

Ako uložiš prigovor, tvoji se podaci blokiraju za daljnju obradu u svrhu marketinga. Napominjemo da se u iznimnim slučajevima reklamni materijal privremeno može poslati i po primitku tvojeg prigovora. To je tehnički uvjetovano vremenskim razdobljem potrebnim za selekciju i ne znači da tvoj prigovor nismo uzeli u obzir.


3.3.2. Newsletter

U okviru svojih usluga nudimo ti mogućnost prijave na naš newsletter. Kako bismo bili sigurni da pri unosu adrese e-pošte nije došlo do greške, koristimo tzv. postupak dvostruke prijave (double opt-in, DOI): nakon što u polje za prijavu uneseš svoju adresu e-pošte i daš privolu za primanje našeg newslettera, na navedenu adresu e-pošte poslat ćemo ti poveznicu za potvrdu. Tek kad klikneš na tu poveznicu za potvrdu, tvoja se adresa e-pošte preuzima u naš popis primatelja newslettera. Pravnu osnovu za ovu vrstu obrade čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.


Napomena o pravu na povlačenje privole
Svoju privolu možeš povući u svakom trenutku s učinkom za budućnost slanjem obavijesti na adresu [email protected] ili koristeći mogućnost odjave na kraju svakog newslettera.3.3.3. Preporuke proizvoda putem e-pošte

Kao stalnom kupcu redovito ti preporučujemo proizvode putem e-pošte. Te preporuke dobivaš od nas neovisno o tome imaš li pretplatu na newsletter. Pritom za oglašavanje vlastite robe i/ili usluga sličnih onima koje si kod nas kupio/kupila na temelju već zaprimljene narudžbe koristimo adresu e-pošte koju si upisao/upisala u okviru kupnje. Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes da ti e-poštom pošaljemo preporuke proizvoda ako je to u skladu sa zakonskim odredbama za izravni marketing.


Napomena o pravu na prigovor
U svakom trenutku besplatno možeš uložiti prigovor na naše preporuke proizvoda s učinkom za budućnost slanjem obavijesti na adresu [email protected] ili na kraju svake e-pošte s preporukom proizvoda.3.3.4. Nagradne igre

Ako si se registrirao/registrirala za nagradne igre koje organizira ABOUT YOU ili u njima sudjeluješ (u daljnjem tekstu: „sudjelovanje”), podatke koje navedeš pri dotičnom sudjelovanju koristimo u svrhu provedbe ugovora o sudjelovanju, osobito da bismo te obavijestili o dobivanju nagrade, a po potrebi i za reklamiranje naših ponuda i/ili ponuda naših partnera u nagradnoj igri. Detaljne napomene možeš pronaći u odgovarajućim uvjetima sudjelovanja u konkretnoj nagradnoj igri. Pravnu osnovu za obradu ovih podataka čine članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a i članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a.

3.4. Osobno korisničko iskustvo

Mi i naši partneri želimo ti svojim uslugama ponuditi što osobnije korisničko iskustvo. Stoga te u našem CMP-u molimo za privolu za svrhe obrade opisane u nastavku u odjeljcima 3.4.1 do 3.4.4. Pravnu osnovu za obradu podataka opisanu u tim odjeljcima čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

Osim toga, tvoje podatke obrađujemo kako bismo svoje usluge mogli staviti na raspolaganje sigurno i pouzdano te u obliku kakav želiš. Detaljnije informacije o tome možeš pronaći u odjeljku 3.4.5. Pravnu osnovu za tamo opisanu obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes da svoje usluge ponudimo na siguran i pouzdan način te da ti na raspolaganje stavimo samo one usluge koje izričito želiš (npr. našu funkciju košarice).

3.4.1. Identifikacija na stranicama trećih strana

Za određene usluge moramo moći pridružiti korisnike na svojim stranicama ili na stranicama trećih strana, npr. kako bismo ti na stranicama trećih strana mogli prikazati oglase za naše proizvode. U tu svrhu mi ili naši partneri dodjeljujemo pseudonimni identifikator (ID). Osim toga, mi i naši partneri možemo te pridružiti na stranicama trećih strana s pomoću tvoje pseudonimizirane adrese e-pošte ili broja telefona.

Koje informacije mi odn. određeni partneri želimo koristiti na temelju tvoje privole, možeš pogledati na popisu partnera.

Pravnu osnovu za obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

3.4.2. Personalizirani oglasi i sadržaji

Kako bismo ti mogli pružiti potpuni doživljaj ABOUT YOU, mi i naši partneri uz tvoju privolu koristimo određene informacije (npr. informacije preglednika, redoslijed klikova, datum i sat posjeta, geografsku lokaciju, IP adresu, podatke o uporabi, posjećene internetske stranice) kako bismo ti u našoj online trgovini i na stranicama trećih strana mogli predstaviti oglase i sadržaje prilagođene tebi koji se temelje, na primjer, na tvojim preferencijama ili zadnje pregledanim proizvodima.

Koje informacije mi odn. određeni partneri želimo koristiti na temelju tvoje privole, možeš pogledati na popisu partnera.

Pravnu osnovu za obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

3.4.3. Istraživanje tržišta

Mi i naši partneri uz tvoju privolu koristimo određene informacije o interakciji sa sadržajima i oglasima u našoj online trgovini i na stranicama trećih strana kako bismo bolje razumjeli kako ih naši korisnici doživljavaju. U tu svrhu kombiniramo skupove podataka (npr. korisničke profile, statistike, podatke dobivene istraživanjem tržišta i analizom) koji nam daju informaciju o tome kako sadržaji i oglasi utječu na tebe i druge korisnike. Na temelju tih informacija možemo odrediti zajedničke karakteristike, npr. kako bismo utvrdili koji su sadržaji relevantni za koju ciljnu skupinu.

Koje informacije mi odn. određeni partneri želimo koristiti na temelju tvoje privole, možeš pogledati na popisu partnera.

Pravnu osnovu za obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

3.4.4. Razvoj proizvoda

Mi i naši partneri uz tvoju privolu koristimo određene informacije o tvojim aktivnostima u našoj online trgovini i na stranicama trećih strana (npr. tvoju interakciju s oglasima ili sadržajima) koje nam pomažu da poboljšamo svoje proizvode i usluge te na temelju interakcije s korisnicima, vrste ciljne skupine itd. razvijemo nove proizvode i usluge. Ova svrha ne obuhvaća razvoj ili poboljšanje korisničkih profila i identifikatora.

Koje informacije mi odn. određeni partneri želimo koristiti na temelju tvoje privole, možeš pogledati na popisu partnera.

Pravnu osnovu za obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

3.4.5. Performanse

Određene su nam informacije potrebne da bismo svoju online trgovinu stavili na raspolaganje na siguran i pouzdan način. U tu svrhu nadziremo i sprečavamo neuobičajene i moguće prijevarne radnje (npr. u pogledu reklama, klikova na oglase od strane botova) i osiguravamo da sustavi i procesi funkcioniraju uredno i sigurno. Informacije se mogu koristiti za rješavanje problema koje imaš ili koje mi imamo prilikom osiguravanja sadržaja i oglasa odn. koje imaš u interakciji s njima. Osim toga, određene informacije trebamo da bismo ti našu online trgovinu stavili na raspolaganje u obliku kakav želiš, npr. zabilježimo koje si proizvode stavio/stavila u košaricu ili na svoj popis želja.

Koje informacije mi odn. određeni partneri koristimo u te svrhe možeš pogledati na popisu partnera.

Pravnu osnovu za obradu podataka čini članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes da svoje usluge ponudimo na siguran i pouzdan način te da ti na raspolaganje stavimo samo one usluge koje izričito želiš (npr. našu funkciju košarice).

3.5. Obrada podataka u svrhu naplate

U sklopu svojih usluga prodajemo oglasni prostor oglašivačima čije proizvode možeš kupiti u sklopu naših usluga i koji su izravno povezani s tvojim iskustvom kupovanja na ABOUT YOU ili čiji bi proizvodi i tebi mogli biti zanimljivi. Ova se usluga oglašavanja naplaćuje na temelju tzv. impresija (dakle informacije koliko su često korisnici vidjeli reklamu) i na temelju interakcije s reklamom (dakle, na primjer, informacije koliko su često korisnici kliknuli na reklamu). Stoga ove informacije prikupljamo kako bismo svoju uslugu mogli naplatiti na temelju uspjeha. Osim toga, informacije se obrađuju da bi se otkrile eventualne greške povezane s naplatom i izbjegle u budućnosti (tzv. debugiranje).

Na temelju podataka koje u tom pogledu obrađujemo načelno se ne može donijeti zaključak o našim korisnicima. Podatke obrađujemo samo uz tvoju privolu kako bismo ti mogli pružiti što osobnije korisničko iskustvo (v. odjeljak 3.4)), a osobito u sljedeće svrhe: personalizirani oglasi i sadržaji (odjeljak 3.4.2), istraživanje tržišta (odjeljak 3.4.3) i razvoj proizvoda (odjeljak 3.4.4). Ako nam daš svoju privolu za to, utvrđujemo osobne podatke da bismo ih mogli obrađivati u svrhe koje si odabrao/odabrala. Detaljne informacije o ovoj vrsti obrade podataka možeš pronaći uodjeljku 3.4 i našem CMP-u.

3.6. Stanice obožavatelja

ABOUT YOU održava profile na društvenim mrežama Facebook i Instagram ( „stranice obožavatelja“), uslugama koje pruža Meta Platforms Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Irska ( „Meta“), na kojima redovito objavljujemo i dijelimo sadržaje i ponude. Kad se koristiš našim stranicama obožavatelja ili drugim stranicama na Facebooku ili Instagramu, Meta kolačićima i sličnim tehnologijama registrira tvoje korisničko ponašanje. ABOUT YOU za svoje stranice obožavatelja može pristupiti općim statistikama o interesima i demografskim obilježjima korisnika (npr. dobi, spolu, regiji). Kad koristiš društvene mreže, operateri društvenih mreža u prvom redu utvrđuju način, opseg i svrhe obrade podataka na društvenim mrežama. Iznimka vrijedi za tzv. uvide u stranicu (insights) za koje smo odgovorni zajedno s Metom što ćemo objasniti u nastavku.

Tvoji podaci koje obrađuje Meta

Kad koristiš stranice obožavatelja, Meta obrađuje tvoje podatke i u svoje svrhe koje nisu opisane u ovim informacijama o zaštiti podataka i na koje nemamo utjecaj. Dodatne informacije o tome možeš pronaći na odgovarajućoj društvenoj mreži:

Napomene o zaštiti podataka na Facebooku

Napomene o zaštiti podataka na Instagramu

Analiza uporabe (uvidi u stranicu)

Kad se koristiš našim stranicama obožavatelja, Meta kolačićima i sličnim tehnologijama registrira tvoje korisničko ponašanje. U okviru toga ABOUT YOU dobiva „uvide u stranicu” koji sadrže statističke, depersonalizirane (anonimizirane) podatke o posjetiteljima. Ne možemo ih povezati s tobom. Informacije uvida u stranicu odabire i priprema isključivo Meta. Uvidi u stranicu pomažu nam da razumijemo kako se koriste naše stranice obožavatelja, koje interese imaju posjetitelji te koje su teme i sadržaji osobito popularni. Te informacije koristimo kako bismo posjetiteljima naših stranica obožavatelja ponudili relevantne sadržaje i kako bismo mogli bolje odgovoriti na interese i navike korištenja koje imaju naši posjetitelji.

Za obradu tvojih podataka u svrhu osiguravanja uvida u stranicu zajedno su odgovorni ABOUT YOU i Meta (članak 26. OUZP-a). ABOUT YOU i Meta imaju dogovor kojim je utvrđeno koje društvo ispunjava koje obveze zaštite podataka u pogledu obrade podataka uvida u stranicu u skladu s OUZP-om.

Dogovor s Metom može se pogledati ovdje.

Suštinu tog dogovora (uključujući popis podataka uvida u stranicu) Meta je sažela ovdje.

Ako si u pogledu gore opisane izrade uvida u stranicu dao/dala privolu Meti, pravnu osnovu čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

3.7. Facebook Connect / prijava

ABOUT YOU nudi korisniku mogućnost da se na uslugu prijavi putem svojeg pristupa Facebooku (tzv. funkcija Facebook Connect). Facebook Connect je usluga društvene mreže Facebook kojom upravlja Meta Platforms Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Irska) ( „Meta“).U tom slučaju nije potrebna dodatna registracija na ABOUT YOU. Korisnik se u svrhu prijave preusmjerava na Facebookovu internetsku stranicu gdje se može prijaviti s pomoću svojih korisničkih podataka. Na taj se način međusobno povezuju profil na Facebooku i usluga ABOUT YOU. ABOUT YOU povezivanjem automatski od Mete prima one informacije na čije je prosljeđivanje korisnik dao privolu (npr. ime, prezime, adresu e-pošte, profilnu sliku, spol, popis prijatelja). Te informacije koristimo da bismo te mogli identificirati u okviru korištenja usluga ABOUT YOU.

Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

Dodatne informacije o funkciji Facebook Connect i postavkama privatnosti možeš pronaći ovdje: napomene o zaštiti podataka na na Facebooku.

3.8. Prijava putem Applea

ABOUT YOU nudi korisniku mogućnost da se na uslugu prijavi putem svojeg Apple ID-a (Prijava putem Applea). Ova funkcija prijave usluga je koju nudi Apple Distribution International Limited, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irska („Apple“).U tom slučaju nije potrebna dodatna registracija na ABOUT YOU.

Korisnik se u svrhu prijave preusmjerava na Appleovu internetsku stranicu gdje se može prijaviti s pomoću svojih korisničkih podataka. Na taj se način Apple ID korisnika i naša usluga međusobno povezuju. Pritom korisnik ima mogućnost korištenja adrese e-pošte koju je pohranio kod Applea (Podijeli adresu e-pošte) ili pseudonimizirane adrese e-pošte (Sakrij moju adresu e-pošte). Ako korisnik odabere mogućnost „Podijeli adresu e-pošte”, ABOUT YOU će dobiti adresu e-pošte i ime koji su povezani s Apple ID-om. Funkcijom „Sakrij moju adresu e-pošte” Apple omogućava registraciju na druge usluge izvan Applea, kao što je ABOUT YOU, pri čemu se adresa e-pošte pohranjena kod Applea ne otkriva u obliku teksta. Ako korisnik aktivira ovu funkciju prilikom izrade novog korisničkog računa za ABOUT YOU, Apple generira slučajnu adresu e-pošte s domenom @privaterelay.appleid.com. Sve što se pošalje na tu adresu, automatski se prosljeđuje na adresu e-pošte povezanu s Apple ID-om. Kad koristiš funkciju prijave, dotična se IP adresa prenosi Appleu.

Pravnu osnovu za obradu tih podataka čini članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a.

Dodatne informacije o podacima koje obrađuje Apple možeš pronaći ovdje: napomene o zaštiti podataka na Appleu .

3.9. Korisnički račun

Kako bismo ti omogućili najveći mogući komfor, nudimo ti trajnu pohranu osobnih podataka u korisničkom računu koji je zaštićen lozinkom

Kreiranje korisničkog računa načelno je dobrovoljno. Ako kreiraš korisnički račun, tvoji podaci koji su ovdje prikupljeni obrađuju se na temelju članka 6. stavka 1. točke (b) OUZP-a. Nakon što se kreira korisnički račun, nije potrebno ponovno unositi podatke. Osim toga, na svojem korisničkom računu u svako doba možeš vidjeti i promijeniti podatke pohranjene o sebi.

Samo ako preko naše internetske stranice / aplikacije želiš izvršiti narudžbe, nužno je otvoriti korisnički račun radi izvršenja ugovora.

Uz podatke koji se traže prilikom narudžbe, za kreiranje korisničkog računa dodatno moraš upisati lozinku koju samostalno odabereš. Ona zajedno s tvojom adresom e-pošte služi za pristup tvojem korisničkom računu. Molimo te da svoje osobne pristupne podatke smatraš povjerljivima i ne otkrivaš ih trećim osobama, osobito ne onima koje nisu ovlaštene. Imaj na umu da nakon što napustiš našu internetsku stranicu i dalje ostaješ automatski prijavljen(a), osim ako se aktivno ne odjaviš.

Svoj korisnički račun možeš obrisati u bilo kojem trenutku. Međutim, imaj na umu da se time istodobno ne brišu podaci vidljivi u korisničkom računu ako si kod nas jednom već naručio/naručila neki proizvod. Tvoji se podaci automatski brišu po isteku obveza čuvanja koje za nas vrijede u skladu s trgovačkim i poreznim zakonodavstvom odn. po isteku važećih rokova zastare. Dodatne informacije o tome možeš pronaći u odjelku 6. Pravnu osnovu za daljnju obradu podataka čine članak 6. stavak 1. točka (c) OUZP-a i članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes za uspostavu, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

3.10. Stupanje u kontakt

S nama možeš stupiti u kontakt na više načina. E-poštom, telefonom, putem chata ili poštom. Ako stupiš s nama u kontakt, koristimo one osobne podatke koje nam u tom pogledu dobrovoljno staviš na raspolaganje i samo u svrhu stupanja u kontakt s tobom te kako bismo mogli obraditi tvoj upit.

Za obradu upita korisnika koristimo Zendeskov sustav CRM. Pružatelj usluge je Zendesk, Inc., 1019 Market Street u San Franciscu, CA 94103, SAD ( „Zendesk“). Koristimo Zendesk da bismo tvoje upite mogli obraditi brzo i učinkovito. Sa Zendeskom smo sklopili ugovor o obradi podataka (Data Processing Agreement, DPA). Kad nam pošalješ upit, Zendesk obrađuje tvoje podatke isključivo po našem nalogu, a ne u svoje svrhe.

Pravnu osnovu za obradu tih podataka čine članak 6. stavak 1. točka (a), članak 6. stavak 1. točka (b), članak 6. stavak 1. točka (c) OUZP-a i članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a. Imamo legitiman interes da svojim korisnicima odgovorimo na upite opće prirode koji nisu izravno povezani s ugovornim odnosom.

3.11. Plaćanja

Tvoje informacije o plaćanju obrađujemo u svrhu izvršenja plaćanja, npr. kad kupiš proizvod i/ili iskoristiš uslugu putem stranice www.aboutyou.hr. Ovisno o načinu plaćanja, tvoje informacije o plaćanju prosljeđujemo trećim osobama (npr. ako plaćaš kreditnom karticom, izdavatelju tvoje kreditne kartice).

Pravnu osnovu za obradu tih podataka čine članak 6. stavak 1. točka (a), članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a i članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a.

3.11.1. Paypal

Ako plaćaš PayPalom, tvoji se podaci o plaćanju u okviru izvršenja plaćanja prosljeđuju društvu PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg („PayPal"),Pravnu osnovu za prosljeđivanje podataka čini provođenje ugovora, članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a.

PayPal za metode plaćanja kreditnom karticom putem PayPala, izravnim terećenjem putem PayPala ili, ako je ponuđeno, kupnjom na račun putem PayPala zadržava pravo provjere boniteta. Rezultat provjere boniteta u pogledu statističke vjerojatnosti neplaćanja PayPal koristi u svrhu donošenja odluke o omogućavanju određene metode plaćanja. Informacije o bonitetu mogu sadržavati vrijednosti o vjerojatnosti (tzv. score). Ako vrijednosti score ulaze u rezultat informacija o bonitetu, temelje se na znanstveno priznatim matematičko-statističkim metodama. U izračun vrijednosti score ulaze, među ostalim, podaci o adresama. Dodatne informacije o zaštiti podataka, među ostalim o korištenim bonitetnim agencijama, možeš pročitati u Izjavi o zaštiti osobnih podataka društva Paypal. PayPal djeluje kao voditelj obrade u smislu zaštite podataka.

3.11.2. Plaćanje pouzećem

Ako plaćaš pouzećem, tvoji se podaci o dostavi i plaćanju pri prijenosu i prihvaćanju platne transakcije prosljeđuju našem partneru za otpremu.

4. Ne postoji obveza pružanja podataka

Načelno nemaš obvezu staviti nam svoje osobne podatke na raspolaganje. Međutim, za korištenje određenih područja naših usluga može se zahtijevati unos osobnih podataka, osobito za kupnju robe. Ako nam ne želiš dati podatke koji su za to potrebni, nažalost ne možeš koristiti odgovarajuća područja tih usluga.

5. Primatelji osobnih podataka

5.1. Prijenos podataka trećim osobama

Tvoje podatke prenosimo trećim osobama izvan usluge ABOUT YOU samo kad je to pravno dopušteno (npr. zbog legitimnog interesa za prijenosom koji imamo mi ili treća osoba, zbog zakonske obveze prijenosa podataka ili na temelju tvoje privole).

Osim trećih osoba poimence navedenih u našim informacijama o zaštiti podataka i našem CMP-u osobne podatke možemo otkriti trećoj osobi osobito,

 • ako smo u pojedinačnom slučaju to obvezni učiniti na temelju zakonskih odredbi ili izvršnog naloga službenog tijela ili sudskog naloga (otkrivanje službenim tijelima)
 • ako je to povezano sa sudskim sporovima (otkrivanje sudovima ili našim odvjetnicima) ili revizijama (otkrivanje revizorima)
 • ako surađujemo s poreznim savjetnicima
 • nadležnim istražnim tijelima ako je to povezano s mogućim kažnjivim radnjama
 • u slučaju prodaje poslovnog subjekta (otkrivanje kupcu).

Ako tvoje podatke prenesemo trećim osobama na temelju tvoje privole, objašnjenje se može dati i prilikom davanja privole.

5.2. Prijenos izvršitelju obrade

U okviru obrade tvojih podataka u nekim područjima angažiramo tzv. izvršitelja obrade. Izvršitelj obrade je fizička ili pravna osoba koja osobne podatke obrađuje po našem nalogu i na temelju naših uputa pri čemu smo mi i dalje odgovorni za obradu podataka. Izvršitelji obrade ne koriste podatke u vlastite svrhe, nego podatke obrađuju isključivo za voditelja obrade.

Ako izvršitelji obrade nisu poimence navedeni u ovim informacijama o zaštiti podataka, osobito se radi o sljedećim kategorijama izvršitelja obrade:

 • pružatelji IT usluga (slanje e-pošte i newslettera)
 • pozivni centri (odgovaranje na upite korisnika)

6. Vrijeme čuvanja i brisanje podataka

ABOUT YOU pohranjuje osobne podatke samo onoliko koliko je to potrebno za svrhe navedene u ovim informacijama o zaštiti podataka, osobito za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obveza. Po potrebi ćemo tvoje osobne podatke pohraniti i u druge svrhe ako odn. sve dok je daljnja pohrana za određene svrhe zakonski dopuštena.

Ako zatvoriš svoj korisnički račun, obrisat ćemo sve pohranjene osobne informacije. U slučaju da potpuno brisanje iz zakonskih razloga nije moguće ili nije nužno, te ćemo informacije blokirati. Podaci se blokiraju ako se, na primjer, primjenjuje obveza čuvanja u skladu s trgovačkim i poreznim zakonodavstvom koju propisuju njemački Trgovački zakonik (HGB) i njemački Porezni zakon (AO). Tada smo obvezni do deset godina čuvati te informacije za potrebe poreznih nadzora i revizija. Čak i ako se ne primjenjuje zakonska obveza čuvanja, u određenim zakonski dopuštenim slučajevima ne moramo odmah obrisati podatke. To vrijedi, na primjer, ako su predmetne informacije možda još potrebne za daljnje izvršavanje ugovora ili pokretanje pravnog postupka ili obranu (npr. u slučaju reklamacija). Tada su mjerodavni kriterij za razdoblje blokade odgovarajući zakonski rokovi zastare po čijem isteku brišemo informacije. Rokovi zastare u pravilu prestaju 3 godine po isteku godine u kojoj si kod nas obavio/obavila kupnju.

7. Primatelji izvan Europskog gospodarskog prostora

Osobne podatke prenosimo i trećim osobama odn. izvršiteljima obrade čije je sjedište u zemljama izvan Europskog gospodarskog prostora( „EGP“). U tom slučaju prije prijenosa podataka osiguravamo da primatelj raspolaže primjerenom razinom zaštite podataka ili da postoji tvoja izričita privola.

Primjerena razina zaštite podataka postoji, na primjer, kad Europska komisija za odgovarajuću zemlju donese takozvanu odluku o primjerenosti (članak 45. OUZP-a). Za SAD je Europska komisija donijela odluku da tamo postoji primjerena razina zaštite podataka ako primatelj podataka sudjeluje u programu EU-U.S. Data Privacy Framework (DPF) i za to ima važeći certifikat. Ako se primatelji tvojih osobnih podataka nalaze u SAD-u i sudjeluju u programu DPF, oslanjamo se na ovu odluku o primjerenosti (članak 45. OUZP-a).

Alternativno uspostavljamo primjernu razinu zaštite podataka tako što s primateljima ugovaramo takozvane standardne ugovorne klauzule EU-a Europske komisije (članak 46. OUZP-a). U tom slučaju provodimo takozvane analize prijenosa podatka (transfer impact assessments) i s primateljem ugovaramo odn. implementiramo dodatne mjere zaštite ako je nužno. Konkretno, s primateljima koji su (samostalni) voditelji obrade ugovaramo modul 1 standardnih ugovornih klauzula EU-a, a s primateljima koji će biti naši izvršitelji obrade modul 2 standardnih ugovornih klauzula EU-a.

Pritom se radi o trećim osobama odn. izvršiteljima obrade u sljedećim zemljama: SAD-u (u tom se smislu oslanjamo na DPF), Ujedinjenoj Kraljevini (u tom se smislu oslanjamo na odluku Europske komisije o primjerenosti koja se može pogledati ovdje Indiji i Singapuru. Za prijenos podataka u Indiju i Singapur osigurali smo primjerenu razinu zaštite podataka zaključivanjem standardnih ugovornih klauzula EU-a i provođenjem analize prijenosa podatka.

Kod nas možeš dobiti kopiju konkretnih ugovorenih propisa za osiguranje primjerene razine zaštite podataka. Molimo da se po tom pitanju obratiš na adresu [email protected] ili na kontakt naveden u
odjelku 2.

8. Tvoja prava

8.1. Pregled

Osim prava na povlačenje privola koje si nam dao/dala, imaš i druga prava navedena u nastavku ako postoje zakonski preduvjeti:

 • pravo na pristup svojim osobnim podacima koji su pohranjeni kod nas (članak 15. OUZP-a), osobito možeš tražiti pristup svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, kategorijama primatelja kojima su tvoji podaci otkriveni ili će biti otkriveni, predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni, izvoru svojih podataka ako oni nisu prikupljeni izravno od tebe
 • pravo na ispravak netočnih ili na dopunu nepotpunih podataka (članak 16. OUZP-a)
 • pravo na brisanje svojih podataka pohranjenih kod nas (članak 17. OUZP-a) ako su za to ispunjeni zakonski preduvjeti te osobito ako se ne moramo pridržavati zakonskih ili ugovornih razdoblja čuvanja ili drugih zakonskih obveza odn. prava na daljnju pohranu
 • pravo na ograničenje obrade svojih podataka (članak 18. OUZP-a) ako osporavaš točnost podataka (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka); ako je obrada nezakonita, a ti se protiviš brisanju; ako više ne trebamo podatke, ali ti ih tražiš radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili si u skladu s člankom 21. OUZP-a uložio/uložila prigovor na obradu (sve dok se ne utvrdi da li naši opravdani razlozi nadilaze tvoje)
 • pravo na prenosivost podataka u skladu s člankom 20. OUZP-a, dakle pravo da ti u slučaju da se obrada temelji na tvojoj privoli (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a) ili u svrhu provođenja ugovora (članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a) koje se provodi automatiziranim putem prenesemo podatke pohranjene o tebi u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu ili da zahtijevaš prijenos podataka drugom voditelju obrade (potonje ako je tehnički izvedivo)

Gore navedena prava koja imaš možeš ostvariti na adresi [email protected].

Osim toga, imaš pravo na pritužbu nadzornom tijelu. U tu se svrhu možeš obratiti nadzornom tijelu u mjestu u kojem imaš uobičajeno boravište ili u kojem je tvoje radno mjesto ili u sjedištu našeg poduzeća.

8.2. Prava na prigovor

Imaš pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka u svrhe marketinga ( „prigovor na marketing”).

Osim toga, imaš pravo uložiti prigovor na obradu podataka iz razloga koji proizlaze iz tvoje osobne situacije, na obradu podataka na temelju članka 6. stavka 1. točke (f) OUZP-a. U tom ćemo slučaju prekinuti obradu tvojih podataka, osim ako, u skladu sa zakonskim odredbama, možemo dokazati da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za daljnju obradu koji nadilaze tvoja prava ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Prava na prigovor možeš ostvariti na adresi [email protected].

8.3. Pravo na povlačenje privole

Ako obrađujemo podatke na temelju tvoje privole, u svakom trenutku imaš pravo povući privolu. Povlačenje tvoje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka na temelju privole/privola prije njezina povlačenja.

Prava na prigovor načelno možeš ostvariti na adresi [email protected].

Svoju privolu za korištenje kolačića odn. obradu osobnih podataka koja se na njoj temelji možeš u svakom trenutku povući u cijelosti ili djelomično na način da promijeniš svoje postavke u našem CMP-u ovdje i klikneš na „Potvrdi odabir” ili „Odbij sve”. Naš CMP uvijek možeš pronaći i na dnu stranice na poveznici „Centar za preferencije (Consentmanagement)”.

8.4. Stanice obožavatelja

U svrhu obrade tvojih informacija o uvidu u stranicu zajedno s Metom, s Metom smo dogovorili da Meta prvenstveno bude odgovorna za to da ti pruži informacije o obradi tvojih informacija o uvidu u stranicu i da ti omogući da ostvariš svoja prava na zaštitu podataka (npr. pravo na prigovor). Detaljnije informacije o svojim pravima na zaštitu podataka u pogledu uvida u stranicu i kako ih možeš ostvariti izravno kod Mete možeš pronaći ovdje .

Ako ostvariš svoja prava u odnosu na ABOUT YOU, tvoj ćemo upit proslijediti Meti.Preuzmite izjavu o zaštiti podataka u PDF obliku
Ispišite izjavu o zaštiti podataka
Preuzmite PDF čitač

>

>