Preskoči na glavni sadržaj

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Naši uvjeti poslovanja:

Ovdje možete pronaći važne informacije o kupovini na ABOUT YOU SE & Co. KG

1. Sklapanje ugovora:

Izlaganje robe u online trgovini ne predstavlja pravno obvezujuću ponudu već samo neobvezujući online katalog. Pritiskom na tipku „Naruči s obvezom plaćanja“, šaljete obvezujuću narudžbu za robu u košarici. Potvrda narudžbe izdaje se odmah po slanju narudžbe te ne predstavlja prihvat ugovora. Vašu narudžbu možemo prihvatiti slanjem prihvata narudžbe putem e-mail pošte ili slanjem robe u roku dva dana.

2. Upute o raskidu

Pravo na raskid

Imate pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana, ne navodeći razloge za to.

Pravo na jednostrani raskid istječe nakon 14 dana od dana kad ste stekli, ili od dana kad je treća osoba od Vas imenovana, a različita od dostavljača, stekla fizički posjed robe.

Za ostvarenje prava na jednostrani raskid, morate nas ( ABOUT YOU SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Njemačka, e-mail: [email protected] ) jasnom izjavom (npr. pismom poslanom poštom ili e-mailom) obavijestiti o svojoj odluci da jednostrano raskidate ugovor. U tu svrhu možete koristiti priloženi oblik obrasca za raskid, no to nije obavezno.

Kako bi udovoljili roku za jednostrani raskid, dovoljno je da nas obavijestite o korištenju Vašeg prava na jednostrani raskid prije isteka roka za jednostrani raskid.

Učinci raskida

U slučaju jednostranog raskida ugovora, nadoknaditi ćemo Vam sva plaćanja koja smo od Vas primili, uključujući troškove dostave (s iznimkom dodatnih troškova koji proizlaze iz Vašeg odabira oblika dostave koji nije najjeftiniji oblik redovne dostave koji mi nudimo), bez nepotrebnog odgađanja i ni u kojem slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad smo obaviješteni o Vašoj odluci o jednostranom raskidu ovog ugovora. Povrat sredstava ćemo izvršiti koristeći isti način plaćanja koji ste Vi koristili za početnu transakciju, osim ako nije izričito ugovoreno drugačije; u svakom slučaju, nećete snositi nikakve dodatne naknade kao rezultat takvog povrata troškova.Pravo na povrat troškova zadržavamo do primitka povrata robe ili do dostave dokaza o tome da je roba poslana, ovisno o tome koji događaj nastupi ranije.

Robu trebate poslati nazad ili je predati nama ili našem pružatelju usluga dostave, i to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju ne kasnije od 14 dana od dana kad ste nas obavijestili o Vašem jednostranom raskidu ugovora. Rok je ispunjen ako pošaljete robu natrag prije isteka roka od 14 dana.

Mi snosimo troškove povrata robe.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje proizlazi iz rukovanja robom, osim rukovanja koje je potrebno radi utvrđivanja prirode, karakteristika i primjene robe.

Kraj uputa o raskidu

Predožak obrasca o raskidu

Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite raskinuti ugovor:
ABOUT YOU SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Njemačka, E-mail: [email protected]
Ja/Mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da raskidam (*)svoj/naš ugovor:

za prodaju sljedeće robe (*):
za pružanje sljedeće usluge (*):
naručene dana (*) /primljene dana (*):
Naziv potrošača:
Adresa potrošača:
Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru):
Datum________________________________

* prekrižiti nepotrebno


3. Isključenje/istek prava na jednostrani raskid:

Sukladno članku 79. stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača pravo na jednostrani raskid je isključeno za ugovore o isporuci robe koja nije unaprijed proizvedena i koja je izrađena po specifikaciji potrošača, po njegovom izboru ili je prilagođena potrošaču, roba kojoj istječe rok upotrebe, za ugovore čiji je predmet zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.

4. Dobrovoljno pravo na povrat do 100 dana od primitka robe

Pored gore spomenutog zakonskog prava na jednostrani raskid, omogućujemo Vam i dobrovoljno jamstvo povrata u roku od 100 dana od dana primitka robe. Ugovor također možete raskinuti po isteku roka od 14 dana za jednostrani raskid vraćanjem robe u roku 100 dana od dana primitka robe (rok počinje teći na dan primitka robe) ako je roba potpuna i u izvornom pakiranju, ako nije korištena ili oštećena te ako ne predstavlja robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili je prilagođena potrošaču. Pravovremena otprema dovoljna je za ispunjenje roka. Roba mora biti otpremljena na: ABOUT YOU SE & Co. KG, c/o Hermes Fulfilment GmbH; Bannwarthstraße 5, 22179 Hamburg, Njemačka.
Ugovoreno dobrovoljno jamstvo povrata nema utjecaja na Vaša zakonska prava i tražbine. Zakonsko pravo jednostranog raskida kao i zakonsko pravo jamstva ostaju Vam nepromijenjeni na raspolaganju.

5. Dostava

Narudžbe se isporučuju samo unutar Republike Hrvatske. Roba se isporučuje u uobičajenim količinama za potrebe kućanstva te se izdaje samo krajnjim potrošačima.

6. Jamstva

Ako isporučena roba ima nedostatke, imate pravo na zakonom propisane zahtjeve. ABOUT YOU ne daje nikakva dodatna prava u slučaju nedostataka osim zahtjeva predviđenih zakonom.

7. Troškovi dostave

Za narudžbe u vrijednosti od 17,90 € i iznad dostava je besplatna. Ako je vrijednost narudžbe manja, troškovi dostave po narudžbi iznose 2,90 € uključujući PDV.

8. Sredstva plaćanja

Plaćanje je moguće kreditnom karticom (MasterCard, Visa ili Maestro), PayPalom, Google Payom, Apple Payom i pouzećem. Nema gotovinskih popusta za brzo plaćanje. Zadržavamo pravo ponuditi određene načine plaćanja samo za traženu dostavu npr. samo načine povezane s odgovarajućom kreditnom ocjenom kako bi zaštitili naš kreditni rizik.

Plaćanje kreditnom karticom

Tijekom procesa narudžbe odmah plaćate iznos unošenjem podataka o kreditnoj kartici. Po otpremi, Vaša kreditna kartica će, nakon odbitka popusta, kupona i sličnog, ovisno o slučaju, biti terećena stvarnim iznosom računa. U odnosu na robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili prilagođenoj potrošaču dolazi do trenutnog terećenja kreditne kartice uz stvarni iznos računa nakon odbitka popusta, kupona i sličnog.

Plaćanje pouzećem

Plaćanje robe izvršit će se u gotovini po dostavi paketa u iznosu navedenom na računu. U slučaju jednostranog raskida ugovora sukladno Točki 2, povrat sredstava vrši se bankovnim transferom. Za to su nam potrebni podaci o Vašem bankovnom računu koji se mogu jednostavno i sigurno spremiti pod Vaš korisnički račun. Zadržavamo pravo izdati kupon u iznosu vraćene robe ako nisu pruženi podaci o bankovnom računu i nakon uzastopnih podsjetnika.

Plaćanje Google Payom

Plaćaš izravno putem svog Google računa. Nakon podnošenja narudžbe, bit ćeš proslijeđen Googleu za autorizaciju plaćanja vrijednosti narudžbe. Čim budemo obaviješteni o tvojoj autorizaciji, isporuka počinje. Ovisno o komuniciranom vremenu isporuke tvoje narudžbe.Ovisno o načinu plaćanja uplaćenom na Google Pay bit će terećen fakturiranim stvarnim iznosom uz oduzimanje svih popusta, kupon kodova, itd. odmah nakon autorizacije ili slanja pošiljke.

Plaćanje Apple Payom

Plaćaš izravno putem svog Apple računa. Nakon podnošenja narudžbe, bit ćeš proslijeđen Appleu radi autorizacije plaćanja vrijednosti narudžbe. Čim smo obaviješteni o tvojoj autorizaciji, otprema počinje. Ovisno o komuniciranom vremenu isporuke tvoje narudžbe. Ovisno o načinu plaćanja uplaćenom na Apple Pay bit će terećen fakturiranim stvarnim iznosom uz oduzimanje svih popusta, kupon kodova, itd. odmah nakon autorizacije ili slanja pošiljke.

Plaćanje PayPalom

Plaćate izravno putem svog PayPal računa. Nakon podnošenja narudžbe, bit ćete proslijeđeni na PayPal i tamo ćete objaviti vrijednost narudžbe. Čim naš PayPal račun bude obaviješten o vašoj autorizaciji, isporuka će se izvršiti – ovisno o vremenu isporuke navedenom za artikl. Odmah nakon potrebne autorizacije, vaš PayPal račun će biti terećen za konačni iznos fakture nakon odbitka svih popusta, kupon kodova, itd.

9. Cijene

Cijene su izražene u eurima i sadrže zakonom propisani PDV.

10. Zadržavanje prava vlasništva :

Zadržavamo pravo vlasništva na robi do potpune isplate.

11. Jezik ugovora/pohrana teksta narudžbe:

Ugovor se sklapa na hrvatskom jeziku. Tekst narudžbe ne pohranjujemo i ne može mu se više pristupiti nakon završetka postupka narudžbe. Međutim, tekst narudžbe možete ispisati odmah nakon predaje narudžbe.

12. Podaci o ponuditelju


ABOUT YOU SE & Co. KG
Domstraße 10
20095 Hamburg
E-mail: [email protected]

PDV broj: HR86231987573
OIB: 86231987573


Zakonski zastupnik: ABOUT YOU Verwaltungs AG

Upravni odbor: Sebastian Betz, Tarek Mueller, Hannes Wies
e
Predsjednik Nadzornog odbora: Sebastian Klauke

Preuzmite opće uvjete poslovanja kao PDF
Ispišite opće uvjete poslovanja
Preuzmite PDF čitač

Stanje: ožujak 2024.

>