Skip to main content

SVE MORA VAN! Do -80% EXTRA popusta na SVE!5

Samo još:00H00MIN00SEK
Svi proizvodi od Dockers by Gerli248

Dockers by Gerli - s nama od 1973.

Priča počinje u Merzalbenu, selu u Njemačkoj točno u sredini Palatinske šume, a samo desetak minuta udaljenom od Pirmasensa, poznatog "grada cipela". Gösta Andersson i Bruno Heim godinama su izrađivali i prodavali cipele, te su shvaćali modne želje i potrebe tog doba: svi su bili ludi za docksider cipelama, udobnim cipelama prvobitno napravljenima za brod. Tvornica Gerli odlučila je prihvatiti ovaj trend pa su 1985. godine dizajnirali i proizveli prve kožne brodarice za muškarce. Cilj je bio jasan: osigurati da si svi mogu priuštiti "Dockers". Tako je fokus bio na omjeru troškova i koristi, pritom ne zanemarujući kvalitetnu izradu. Ipak, marka Dockers by Gerli proslavila se drukčijom vrstom cipele: popularnim Dockers čizmama. Postale su kultne: u žutoj boji kukuruza ili čokoladno smeđoj, s jastučićima na gornjem dijelu, izgledom podsjećajući na planinarske čizme.

Dockers čizme - prepoznatljive na prvi pogled

Prve Dockers čizme proizvedene su u tvornicama u Portugalu i Španjolskoj. Goodyearov dizajn učinio ih je posebno izdržljivima. Potplat nije samo zalijepljen, kao što je obično slučaj, nego je zašiven za gornji dio i okvir čizme. Danas ih gotovo svake godine dizajneri Dockersa reinterpretiraju novim vrstama potplata i detaljima, ali njihov izvorni karakter je očuvan i Dockers čizme su kao takve uvijek prepoznatljive na prvi pogled. U ABOUT YOU online trgovini možeš se u to i uvjeriti: u širokom izboru Dockers by Gerli obuće za žene, muškarce i djecu odaberi model ovih kultnih čizama koji će se uklapati upravo u tvoj jedinstveni stil.

Razvoj Dockers by Gerli kolekcije

Dockers kolekcija se postupno proširivala. Isprva je fokus bio na uniseks modelima, a kasnije je, kao što možeš vidjeti na našoj stranici, nastala odvojena ženska linija te su dodane i dječje cipele. Danas Dockers by Gerli simbolizira modernu sportsku obuću pri čijoj se izradi obraća pozornost na detalje. Ovdje zakovica, tamo dodatni ukrasni šav - dizajneri su pratili trendove i uklapali ih u modnu marku. Osim estetike, pazi se i na funkcionalnost, pa su posljednjih godina u obuću dodane Docktex i Sympatex membrane koje zimske cipele čine otpornima na vodu i vjetar, pritom zadržavajući njihovu prozračnost. Novi patentirani dodatak također je Soft Insock, osobito mekani uložak za maksimalnu udobnost. Iako su čizme glavnina proizvoda ove marke obuće, one nisu sve što ćeš pronaći u našoj Dockers online ponudi. Tu su i urbane tenisice, mekane papuče, pa čak i elegantne sandale i balerinke. Izaberi među njima par za sebe - tvoja stopala će ti biti zahvalna!