1. ROĐENDAN u Hrvatskoj! -20% EXTRA na SVE5

ABOUTYOUWoohooYOU
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

Adidas Adilette

Adidas Adilette – rekorder u prodaji s kultnim statusom

Suosnivač Adidasa, Adolf Dassler, 1963. kreirao je legendarne Adilette, više-manje iz zbunjenosti. Razlog kreiranja tih papuča za kupanje bio je očit: Sportaši su trebali obuću koju će nakon treninga ili utakmice moći nositi u tuševima i koja se neće klizati. Adolf Dassler kreirao je gumene papuče koje su se sastojale od usisnih kapica. To je bio trenutak kada su rođene poznate šlape koje su već odavno mnogo više od obuće koja se nosi pod tušem. Proizvođač sportske opreme iz mjesta Herzogenrauch stvorio je obuću koja ima kultni status. Radi se o natikači koja je uspjela mimo bazena, tuševa i sauni osvojiti ulice i postati komad koji svaka osoba na sceni ulične mode apsolutno mora imati u svom ormaru. Svoje Adilette ljeti možeš opušteno nositi uz traperice i kratke hlače, ispod tuša ili na plaži. Gumena papuča iz sedamdesetih postala je njemačko kulturno dobro koje možeš nositi čak i na čarape bez da se zbog toga moraš sramiti.

Adilette – suvremene papuče za kupanje koje se mogu postaviti i u muzeju

U središnjici svojega poduzeća u gradu Herzogenrauch proizvođač sportske opreme Adidas izlaže značajne proizvode iz povijesti brenda, a među njima su, naravno, i Adilette. U pogledu dizajna te obuće tijekom godina se nije mnogo toga promijenilo, ali u shvaćanju se sve promijenilo. Jer sandale za kupanje postale su svakodnevni dio garderobe, popularni komad koji nose hipsteri u velikim gradovima. Taj je razvoj počeo već sredinom 2010-ih godina, kao „Slip in” u tijeku vala ružne mode kada su ponovno postale trend. Tko voli opušten i neuzbudljiv stil, savršeno je opremljen čistim klasikom s tipičnim trima crtama. Ne postoje mnogi odjevni komadi, koji su prošli tolike promjene kao Adilette.

Sandala s posebno oblikovanim ležištem stopala za dodatnu udobnost nošenja

Na stranu visoka popularnost, Adilette su udobne i jednostavne papuče koje možeš za čas obuti i odmah se osjećati ugodno u njima. Postoje modeli za djecu, žene i muškarce. U međuvremenu su te plastične sandale dostupne u mnogim različitim bojama. Dobit ćeš ih u klasičnoj crnoj ili plavoj s trima bijelim crtama, u boji mente, u popularnoj crvenoj boji. Ako voliš da papuče budu još udobnije, za tebe su dostupne Adilette Cloudfoam plus Logo s ugodnim prigušivanjem – vrlo udobne sandale. Posebno oblikovano ležište Cloudfoam Plus omogućuje ti vrlo mekano gaženje. Ova obuća dolazi s laganim i udobnim vanjskim potplatom EVA. Logotip brenda Adidas ne smije nedostajati na remenu s trima crtama. Samo to je original. Inače: Najnoviji hit iz Adidasa su Adilette iz kolekcije „Lace Pack”. Te su papuče kreirane za žene i dolaze sa satenskim detaljima, a pristaju uz ženstven izgled uz suknju ili haljinu.