Preskoči na glavni sadržaj

Savjeti koje trebaš znati
Kako se brinuti o svojoj odjeći

Savjeti koje trebaš znati Kako se brinuti o svojoj odjeći
Kako se brinuti o svojoj odjeći174

Briga o odjeći nikada nije bila važnija – za tebe, tvoju odjeću i za naš planet. Evo nekoliko praktičnih savjeta i trikova za produljenje vijeka trajanja odjeće i njezinog izgleda.

Suši odjeću na zraku

Odaberi sušenje odjeće na zraku umjesto sušilice kako bi odjeća zadržala oblik, boju i elastičnost. Dodatni bonus je to što je bolje za planet i za tvoj račun za struju.

Mudro biraj temperaturu pranja

Odluči se za pranje na nižim temperaturama poput 20° C ili 30° C. Zaštitit će odjeću i pomoći da boja odjeće ne izblijedi, dok je rizik od skupljanja minimalan. Također je bolje za planet i uz to još i štediš.

Savjeti koje trebaš znati Kako se brinuti o svojoj odjeći

Koristi deterdžent za osjetljivu odjeću

Odaberi deterdžent koji je označen kao osjetljiv ili nježan, a ne kemijski; ovo će učiniti uslugu donjem rublju i tebi. Općenito ne sadrže jake kemikalije poput izbjeljivača, fosfata ili enzima koji mogu oštetiti i razgraditi određene tkanine, ali ipak obavljaju posao.

Savjeti koje trebaš znati Kako se brinuti o svojoj odjeći

Mali koraci su važni

Odluči se za pranje odjeće naopako i ukloni mrlje ručnim pranjem spužvom i posebnim deterdžentom nježnim tapkanjem mrlje. Uvijek možeš računati na potpuno prirodno sredstvo za uklanjanje mirisa - stavi pola šalice bijelog octa u program ispiranja rublja. Kako bi tvoj omiljeni pulover uvijek izgledao kao nov, upotrijebi brijač za vunu ili češalj za uklanjanje vlakana. Tako je lako njegovati svoju odjeću i pomoći joj da traje što je duže moguće. Ovi mali ekološki osviješteni koraci mogu mnogo doprinijeti!

Savjeti koje trebaš znati Kako se brinuti o svojoj odjeći