• Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite
Majice s kapuljačom za žene1,495

Majica s kapuljačom: sportska i ležerna moda uz Hoodie

Cool, ležerno i beskrajno udobno – sve to se može reći u tri riječi: majica s kapuljačom. Čak i ako ti engleski pojam Hoodie nije poznat, zasigurno često viđaš ove moderne odjevne komade.. Podvrsta sportske mode već se mnoga desetljeća raduje velikoj slavi, a to, naravno, ima i svoj razlog. Nijedan drugi odjevni komad u području mode za slobodno vrijeme ne možeš nositi na toliko načina kao svestranu majicu s kapuljačom. Zahvaljujući različitim varijantama na ABOUT YOU, brzo možeš sastaviti savršen ulični stil.

Majice s kapuljačom obećavaju visoku udobnost nošenja

Postoji nekoliko verzija kada se radi o priči o nastanku majice s kapuljačom. Vjerojatno je razvoj, kao i kod nekih drugih odjevnih komada, tekao paralelno. Jedna varijanta kaže da je majica s kapuljačom jednostavno nastala iz gornjeg dijela trenirke. U pravilu je to samo naprednija verzija sportskog pulovera. Druga verzija pretpostavlja da je majica s kapuljačom nastala, baš poput traperica, ponajprije kao otporna radna odjeća. Navodno je američki proizvođač odjeće oko godine 1930. proizveo prve majice s kapuljačom. Tople i otporne majice i puloveri s kapuljačom proizvedene su posebno kao odjeća za radnike u hladnjačama. Tople kapuljače osmišljene su kao dodatna zaštita od hladnoće. Omiljenost u cijelom svijetu neprekidno traje već više od 90 godina od njihovog nastanka. Osobito u svijetu popularne ulične mode, kao i u području sporta, stil više nije moguće zamisliti bez majice s kapuljačom.

Pronađi opušteni Hoodie za slobodno vrijeme na ABOUT YOU

Što se tiče funkcionalnosti praktične majice s kapuljačom, tijekom mnogih desetljeća gotovo se ništa nije promijenilo. No promijenio se dizajn. Osobito u ženskoj modi osvajaju velikim izborom boja i uzoraka, kao i brojnim stilskim detaljima. A upravo je zbog tih sofisticiranih detalja majica s kapuljačom tako atraktivna. Ležerni puloveri s kapuljačom upadaju u oko s detaljima koji privlače pažnju, kao što su moderan 2-u-1 izgled, zasebni gumbi, upadljiv ovratnik, zanimljiv dizajn strukture, kultni isprani izgled, produženi rukavi s rupama za palčeve, neobični uzorci kao i najrazličitiji dodaci. Oni čine majicu s kapuljačom individualnim odjevnim komadom. Paleta boja seže od crne do bijele, uključujući sve tonove između njih. Nježni pastelni tonovi majicama s kapuljačom podarit će, naravno, naglašeni ženstveni stil. Stoga bez brige uz majicu s kapuljačom možeš iskombinirati i suknju ili popularne tenisice pa tako dobiti opušten ulični stil. Također se nudi i kombinacija s jednostavnim crnim hlačama.