Preskoči na glavni sadržaj

Ostani u svježem
Vodič za pranje sportske odjeće

Ostani u svježem Vodič za pranje sportske odjeće
Vodič za pranje sportske odjeće449

Kako bismo ti pomogli da se bolje pobrineš o svojoj voljenoj odjeći za teretanu, raščlanili smo neke od najboljih stvari koje možeš učiniti kako bi tvoja oprema za vježbanje izgledala i osjećala se svježe te imala dulji životni vijek.

Ispravno odvajaj rublje

Odvoji sportsku odjeću od ostatka odjeće koju namjeravaš prati. Razvrstaj odjeću po bojama: tamno ide uz tamno, obojeno uz šareno, a bijelo uz bijelo. Zatim okreni odjeću naopako za dublje čišćenje i očuvanje boja.

Ostani u svježem Vodič za pranje sportske odjeće

Odaberi deterdžent specifičan za sportsku odjeću

Deterdžent za pranje rublja specifičan za sportsku odjeću postoji s razlogom – formuliran je za uklanjanje prirodnog mirisa i dubinsko čišćenje tkanina koje upijaju vlagu i sintetičkih materijala. Posegni za osjetljivijim deterdžentom koji općenito ne sadrži jake kemikalije kao što su izbjeljivač, fosfati ili enzimi koji mogu oštetiti i razgraditi određene tkanine, ali svejedno obavlja posao.

Ostani u svježem Vodič za pranje sportske odjeće

Odaberi pravu temperaturu

Peri sportsku odjeću u hladnijoj vodi – na oko 20°C ili 30°C. Vruća voda može više naškoditi odjeći za teretanu nego što bi mogla pomoći, jer ekstremna vrućina zapravo može narušiti elastičnost i dovesti do skupljanja i kraćeg vijeka trajanja odjeće.

Ostani u svježem Vodič za pranje sportske odjeće

Ukloni mrlje i mirise

Za mrlje se odluči za ručno pranje s posebnim deterdžentom i nježno utapkaj mrlju spužvicom. Za uklanjanje neugodnih mirisa uvijek možeš računati na dobar eliminator neugodnih mirisa ili isprobati sprej protiv neugodnih mirisa, kako bi tvoja oprema za teretanu duže mirisala svježe. Za potpuno prirodno sredstvo za uklanjanje mirisa možeš staviti pola šalice bijelog octa u program ispiranja rublja. Zbogom mrljama i neugodnim mirisima!

Ostani u svježem Vodič za pranje sportske odjeće