Cyber Monday: Do -70% EXTRA5

Samo još:00H00MIN00SEK
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite
Tenisice za muškarce1,328

Tenisice: najraširenija obuća na svijetu

Tenisice su već dugi niz godina uobičajena modna pojava, a osim sportaša nose ih i djeca, tinejdžeri i naravno odrasli. Bilo da se radi o ležernom izdanju ili pak onom nešto ozbiljnijem, danas je sasvim normalno vidjeti nekoga da ih nosi čak i u elegantnijim prilikama. S godinama, tenisice su izborile svoj modni status, pa tako danas čak i brandovi visoke mode izbacuju svoje modele čija se cijena zna popesti i do nekoliko tisuća eura. Postoje na stotine vrsta sportskih modela tenisica, a onih za """"svaki dan"""" još je puno više - plitke, srednje visoke, visoke, na točkice, prugice, karirane, jednobojne, šarene... No, do ovoga statusa koji danas uživaju, muške tenisice su prošle dug put. Znaš li da je nepisano pravilo da svatko mora imati barem sedam pari tenisica u ormaru? Brzo prebroji kako stojiš i baci oko na ABOUT YOU ponudu!

Muške tenisice nekada su se zvale - plimsolls

Prve muške tenisice za sport, tada nazvane plimsolls, pojavile su se krajem 19. stoljeća u SAD-u. Imale su gumene potplate i bile su neobičnog izgleda - i lijeva i desna cipela imale su identičan izgled. Prvi koji su masovno krenuli proizvoditi muške tenisice bili su braća Rudolf i Adolf Dassler, a svoj su boom doživjeli 1936. godine na Olimpijadi u Berlinu kada je Jesse Owens, slavni američki atletičar, osvojio čak četiri zlatne medalje u njihovom modelu napravljenim ekskluzivno za njega. S vremenom je došlo do nepremostivih trzavica među braćom, ponajviše zbog politike, i iako su se razlišli, obojica su nastavila izrađivati tenisice. Adolf je osnovao Adidas, a Rudolf Pumu, dva planetarno popularna branda koja su dostupna i putem ABOUT YOU online shopa.

Tenisice: nikad veća ponuda na tržištu

U samo stotinjak godina, muške tenisice su doživjele promjene zaista velikih razmjera, a ni sami ne znamo što sve možemo očekivati u narednome periodu koji je pred nama. Ono što je vrlo vjerojatno je da će uskoro svi proizvođači krenuti izrađivati tenisice točno prema stopalima sportaša s kojima surađuju. Dok čekamo najnovije tehnologije u ovome segmentu, preporučujemo ti da pogledaš što sve za sada možeš izabrati za sebe putem ABOUT YOU online platforme. Ponuda je zaista raznolika i bogata, a izbor je samo tvoj. Platnene, kožne, slip on, crne, bijele, šarene, visoke, niske, sportske, skaterske ili elegantne - možeš li uopće izabrati samo jedne? Pravo je vrijeme da se počastiš barem jednim novim parom. Uživaj u svojoj novoj obući!