1. ROĐENDAN u Hrvatskoj! -20% EXTRA na SVE5

ABOUTYOUWoohooYOU
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

Converse Chucks

Converse Chucks – legendarni klasik uvijek iznova traži potvrdu

Chuck Taylor All Stars, kraće Chucks ili starke, vjerojatno su jedan od najpoznatijih modela obuće diljem svijeta. Tenisica Converse All Star s karakterističnom zvijezdom i fleksibilnim gumenim potplatom apsolutni je klasik. Poduzeće Converse (pripada grupi Nike) od 1917. prodalo je više od milijardu primjeraka ovih tenisica koje su prvotno bile namijenjene košarkašima. Time su starke postale dosad najpoznatiji model obuće u povijesti. Chuck Taylor, košarkaš i suradnik društva Converse, prema kojemu su dobile ime, nosio je svoje prve starke 1918. 1923. dobile su okruglu prišivku s unutarnje strane kod zgloba, s njegovim imenom i nazvane su Converse All Star Chuck Taylor. Prišivke su 1950-ih godina bile jednobojne plavo na bijeloj pozadini, a 1960-ih često im se dodavala crvena boja, a to sada ima status prvog potpisa na nekoj košarkaškoj cipeli. Kao sportska obuća danas više nisu u središtu pažnje, ali starke ipak predstavljaju cijelu životnu filozofiju i modni „statement” – podjednako ih vole muškarci, žene i djeca.

Uzbudljiva priča opuštenih platnenih tenisica

Starke brenda Converse imaju dirljivu priču: All Star je postao službena obuća američke košarke momčadi 1936., a tijekom Drugoga svjetskog rata bile su dio osnovne opreme američke vojske. Starke imaju kultni status, uvijek su ih iznova tijekom mnogih desetljeća otkrivale generacije, a nose ih i slavne osobe. Između ostalih, postoje fotografije na kojima su James Dean i Elvis Presley u starkama. James Dean značajno je pridonio popularizaciji ovih tenisica. Kada je izišao model Chuck Taylor All Star Oxford, nosili su ih čak i Beach Boysi. Mnogi mladi svoje starke ukrašavaju citatima, imenima bendova ili crtežima. Jer se platno i guma mogu dobro urediti kemijskom olovkom, flomasterom ili markerom. Tenisice su početkom 1990-ih godina bile znak prepoznavanja repera Westcoast. Američki reper Game danas na naslovnicama sva tri svoja albuma nosi par.

Opuštene, cool, udobne – starke Converse

Starke su lagane, prozračne i mogu se udobno nositi u toploj i suhoj okolini. Da su tenisice Converse već više od 100 godina toliko uspješne, može se zahvaliti prije svega njihovom kultnom dizajnu s debelim gumenim potplatom i porubom na platnu. Osim toga vrlo dobro pristaju uz nogu i pružaju visoku udobnost nošenja. Inače: Upadljive bočne rupe u početku su služile da bi se kroz njih mogle provući vezice u posebnoj tehnici koja je vrlo stabilna. Starke su danas dostupne u bezbroj izvedbi, boja i uzoraka. Tako su dostupne kao niske i visoke cipele te s debelim potplatom. Dizajn je gotovo jednak onome u početcima, ali udobnost nošenja odgovara današnjim standardima. Tako je u potplat ugrađen poseban sustav za prigušivanje. Osim toga, redovito se mijenja visina tenisica „All Stars” – od ravnih do iznimno visokih modela, od vrlo tankog potplata preko vrlo debele varijante s punom petom pa sve do gležnjača. Koža koja izgleda kao da pripada reptilima ili platno s printom iz stripa: starke dolaze u brojnim dizajnima i varijacijama. Starke Converse nikada nisu dosadne.