Preskoči na glavni sadržaj
Prijava
Lista želja
Košarica

Obuća Converse za svaku prigodu

Svi ih poznaju, a vjerojatno smo ih svi u nekom trenutku već imali na nogama: Converse Chucks – legendarne tenisice. Cipelom koja je prvotno bila namijenjena za igranje košarke, američki se brend etablirao i u međuvremenu prodao više od 600 milijuna pari današnje kultne tenisice. Svejedno, skejteri, punkeri ili jednostavno osobe koje vole modu – starke marke Converse uklapaju se u svaki izgled i prenose ležernost pomiješanu s daškom bunta. A isto vrijedi i za odjeću. Converse danas u opsežnim kolekcijama nudi moderne majice, majice s kapuljačom, gornje i donje dijelove trenirki za muškarce i žene. Proširili su i ponudu obuće Converse za muškarce. Brojni modeli u različitim varijacijama imaju ponešto za ponuditi za svaki ukus i sve vremenske uvjete. Tako se dobre stare starke marke Converse danas, primjerice, nude i u kožnoj izvedbi, s krznenim ispunom, s vezicama i bez vezica, s debelim ili tankim potplatom, a naravno i u najrazličitijim bojama i uzorcima.

Converse All Star: Sportska moda s dugom tradicijom

Legendarni brend postoji već više od 100 godina – M. Converse osnovao je 1908. Tadašnje poduzeće Converse Rubber Shoe Company u Massachusettsu/SAD. Kao što ime kaže, proizvodnja i prodaja tada su se uglavnom bavile gumenim čizmama i obućom za zimske uvjete. No kada je suradnik brenda i košarkaš Chuck Taylor razvio danas kultnu tenisicu Converse All Star, započela je uspješna priča poduzeća. Trendi obuća proširila se nevjerojatnom brzinom sa svojim gumenim potplatom i šarenom lanenom tkaninom, najprije na košarkaškim igralištima SAD-a, a zatim i svijeta. U znak zahvalnosti i odavanja počasti inovatoru Chucku Tayloru njegovo je ime integrirano u model: Chuck Taylor All Stars – tako je rođena legendarna tenisica, koju se danas uglavnom zove samo „starka”. Opuštena sportska cipela postala je modnim brendom i već dugo nije moguće zamisliti modne prodavaonice i stopala mnogih generacija bez te tenisice. Nakon što je potom najprije punk pokret sredinom 1970. godina otkrio obuću Converse za sebe i time joj dodao dašak buntovništva, šareni su modeli u međuvremenu odavno ušli u mainstream. I odjeća i torbe Converse omiljene su, zahvaljujući opuštenom stilu i dizajnu. Brend još uvijek prije svega proizvodi sportsku modu, ali može je se jednako tako nositi i u svakodnevici. Visoka kvaliteta materijala uz najbolju obradu i urbani stil značajke su brenda Converse.

Pretražite Converse u mrežnoj trgovini ABOUT YOU

Ako i ti želiš opremiti svoju kolekciju tenisica, ili želiš kreirati nove ulične izglede, ABOUT YOU ima sve što ti treba. U trgovini Converse čeka te bogata kolekcija odjeće u kojoj ćeš sigurno pronaći nešto za sebe. Jednostavno u miru razgledaj na stranicama ABOUT YOU i pusti svojoj kreativnosti na volju!

"