1. ROĐENDAN u Hrvatskoj! -20% EXTRA na SVE5

ABOUTYOUWoohooYOU
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

Nike Air

NIKE Air: Trčanje po zraku

Sportska obuća bez modela NIKE Air? Nezamislivo! Već desetljećima tehnologija NIKE i jedinstveni dizajni obuće za trčanje i tenisica opremljenih tim sustavima snažan su sastavni dio naše sportske odjeće. Nebrojeni sportaši postigli su svoje uspjehe uz zračnu potporu NIKE koja se uvijek iznova razvijala i poboljšavala. Većina nas poznaje i voli osjećaj hodanja u tenisicama NIKE Air jer se čini da hodamo po zraku – nije uzalud onaj slavni reklamni slogan „Kiss my Airs!”. Tehnologija zračnog jastuka brenda NIKE pritom je jednostavna i genijalna: Radi se o ravnomjerno čvrstoj i savitljivoj komori napunjenoj stlačenim zrakom, koja je ugrađena u tenisice kao element za prigušenje. Kada tvoje stopalo dotakne pod, NIKE Air svojim će opružnim sustavom ublažiti udarac i apsorbirati energiju udarca. Tako se učinkovito štiti tvoj mišićno-koštani sustav. Budući da je jastuk napunjen zrakom, ima izrazito malenu težinu i ne opterećuje te prilikom trčanja – od toga će profitirati tvoja brzina i izdržljivost.

NIKE Air: revolucionarna tehnologija prigušivanja

Znaš li da se prvi par obuće NIKE Air uopće nije proizveo pod tim imenom? NIKE je već 1978. izradio obuću u pogledu trkaće tenisice sa zračnim potplatom za trkače maratona u Honolulu – proizvod se zvao „Tailwind” („vjetar u leđa”). Dana 26. 3. 1987. javnosti je predstavljen NIKE Air Max 1 koji je izazvao val oduševljenja sportaša i svih drugih ljubitelja sportske obuće. Nebrojene kolekcije kasnije, NIKE Air Max pretvorio se sa svojim kreativnim šarenim dizajnima i fantastičnom udobnošću u živuću legendu – značajka je tog modela Air brenda Nike zračni jastuk koji je smješten vrlo vidljivo u peti. Tehnologiju iza toga razvio je inženjer u području zrakoplovstva Marion Franklin Rudy, a dizajn tenisica Air Max NIKE razvio je arhitekt Tinker Hatfield. Nice to know: U najnovijoj kolekciji NIKE Air Vapormax upotrijebljeni su reciklirani materijali koji čine savršenu sintezu stila, udobnosti i održivosti.

NIKE Air: inovativna obuća za trčanje i moderne tenisice

Tinker Hatfield osmislio je, između ostaloga, i legendarni model Air Jordan, klasičnu košarkašku obuću 1980-ih godina koja je postala prvi dio Nikeove kolekcije Michael Jordan. Tipičan za NIKE Air Jordan – koji u međuvremenu također osvaja obožavatelje svojim mnogim različitim izdanjima, ponovnim izdanjima i verzijama – zračni je element u području peta i markantni detalji brenda kojima se odaje počast zvijezdi NBA-a. Dostupne u verzijama kao sportska obuća ili tenisice za slobodno vrijeme, Jordan Air brenda NIKE dostupan je kao varijanta High, Mid i Low Cut; osim toga, možeš pronaći pregršt prikladne sportske odjeće. Američko poduzeće predstavilo je svojim modelom NIKE Air Force još jednu uspješnu kolekciju Air u košarkaškom izgledu. Tenisice koje su nazvane prema američkom predsjedniku prvi su se put 1982. pojavile na tržištu, a u novim su verzijama u modernom retro izgledu slavnih osamdesetih popularne kao nikada prije – legende žive vječno! I u slučaju NIKE Air Force zračni je element, koji je decentno skriven, zaslužan za odlično prigušivanje udaraca i neponovljivu lakoću trčanja. Ostali slavni članovi obitelji NIKE Air su NIKE Air Vortex, tenisice za svakodnevnu upotrebu koje su prikladne i za trčanje, a namjerno su jednostavne i tanje, kao i NIKE Air Monarch, funkcionalne tenisice za trening i teretanu, koje su, osim zračnim potplatom koji učinkovito prigušuje, opremljene i gumenim potplatom za trčanje koji smanjuje trenje, a zahvaljujući kojemu možeš vježbati na različitim podlogama. Svejedno je tražiš li obuću NIKE Air za trening ili slobodno vrijeme, u svim ćeš modelima pronaći fenomenalnu udobnost i nezamjenjiv stil!