1. ROĐENDAN u Hrvatskoj! -20% EXTRA na SVE5

Samo još:00H00MIN00SEK
ABOUTYOUWoohooYOU
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

NIKE Cortez

NIKE Cortez – retro tenisice kao neizbježni must-have

Novo izdanje klasika: to je NIKE Cortez. Ova retro obuća ubraja se u najstarije modele američkog proizvođača sportske opreme. Staro, ali nije od jučer! Upravo suprotno – Cortez je jedan od najranijih modela suosnivača brenda NIKE Billa Bowermana i bezvremenski klasik koji je dobio novo ruho i predstavlja se u novom svjetlu. Ove tenisice za golf još se uvijek ubrajaju među kultne tenisice, čiji su obožavatelji i brojne poznate osobe. Ako je NIKE Cortez proteklih godina i bio u sjeni drugih omiljenih modela, tomu više nije tako jer se sve više vraća na tržište. Jer mnoge su slavne osobe ponovno otkrile retro stil i dokazuju da je Cortez uz njega detalj koji jednostavno morate imati.

NIKE Cortez svoju je karijeru započeo kao obuća za trčanje na Olimpijskim igrama

Bill Bowerman pokušao je 1971. kreirati funkcionalnu i udobnu tenisicu. Njegov je cilj bila tenisica koja će ostaviti dugotrajan utisak na sport. Uspio ga je ostvariti i sportski brend svojim je slavnim sportskim tenisicama dao ime NIKE Cortez – kao adaptacija prezimena gospodina Hernána Cortésa, nekadašnjeg španjolskog osvajača. Otad je model NIKE Cortez sveprisutan. Jedan od trenutaka u kojemu su ušle u povijest filma bio je onaj kada je Tom Hanks u ulozi Forresta Gumpa na poklon dobio par tenisica NIKE Cortez. U stvarnom je životu ta obuća 1972., u vrijeme Olimpijskih igara u Münchenu, imala svoj veliki izlazak na tržište. Tada su to još bile tenisice za trčanje koje su osmišljene za atletičare, ali Cortez je danas klasičan model u svijetu tenisica i slavi svoj veliki povratak. Svoju popularnost može zahvaliti tome što je istovremeno prikladan za sport i moderan. Oduvijek je osvajao svojom visokom sposobnošću prilagodbe i bezvremenskim dizajnom. Tako tenisice NIKE Cortez već više od 40 godina prati ulični stil brojnih generacija. Visokovrijedne tenisice optimalno se mogu kombinirati zahvaljujući različitim monokromatskim varijantama boja. Dostupne su u jednostavnoj bijeloj, crnoj ili bijeloj s plavo-crvenim dizajnom. Njihov retro izgled pritom uvijek podsjeća na sedamdesete godine. Klasični kožni model s bočnim simbolom „swoosh” i širokim potplatom opuštena je alternativa drugim favoritima kao što je NIKE Air Force 1.

Ekološki prihvatljive: Tenisica od recikliranih materijala

Kolekcija NIKE Cortez Basics PRM produžetak je serije modela Space Hippie brenda NIKE u kojoj je svaki model napravljen od recikliranih materijala. Ovaj Cortez dostupan je u sivo strukturiranoj verziji materijala gornjišta s bijelim kožnim znakovima „swoosh” i povišenim petama. Za jezik i međupotplat upotrebljavaju se reciklirani materijali.