Preskoči na glavni sadržaj

Sve što trebaš znati
Vodič za pranje donjeg rublja

Sve što trebaš znati Vodič za pranje donjeg rublja
Vodič za pranje donjeg rublja336

Razgovarajmo o nečemu o čemu mnogi od nas ne govore često – kako se brinuti za svoje donje rublje na pravi način kako bi ono trajalo što duže. Da, zahtijeva posebnu pažnju, a postoje i posebni načini na koje možeš oprati donje rublje za potpunu čistoću i dulji vijek trajanja.

Ispravno odvajaj rublje

Odvoji malo vremena da sortiraš svoje donje rublje i odvoji ga od ostatka odjeće koju planiraš oprati, jer se općenito treba prati na različitim temperaturama. Zatim razvrstaj donje rublje po boji: tamno uz tamno, obojeno uz šareno, a bijelo uz bijelo.

Sve što trebaš znati Vodič za pranje donjeg rublja

Odaberi osjetljivi deterdžent

Odaberi deterdžent koji je označen kao osjetljiv ili nježan, a ne kemijski; ovo će učiniti uslugu donjem rublju i tebi. Općenito ne sadrže jake kemikalije poput izbjeljivača, fosfata ili enzima koji mogu oštetiti i razgraditi određene tkanine, ali ipak obavljaju posao.

Sve što trebaš znati Vodič za pranje donjeg rublja

Odaberi pravu temperaturu

Više temperature puno bolje ubijaju bakterije i klice u perilici rublja, stoga odaberi 60°C za pranje donjeg rublja. Ako je donje rublje izrađeno od osjetljive tkanine, odaberi 40°C.

Sve što trebaš znati Vodič za pranje donjeg rublja

Ostali trikovi i savjeti

Obavezno provjeri oznaku za njegu prije pranja i saznaj kako najbolje postupati s tkaninom. Za njegu mrlja odaberi verziju gela za uklanjanje mrlja jer se vrlo učinkovito upija i nježniji je. Prethodno tretiraj svoj odjevni predmet nanošenjem posebnog sredstva za uklanjanje mrlja samo na mrlju, a zatim u perilicu. Osuši donje rublje na zraku kako bi zadržalo oblik, boju i elastičnost. Dodatni bonus je da je to bolja opcija za planet i tvoj račun za struju.

Ekskluzivni kuponi unutar aplikacije za tebe!
Dobij svoj -15% kupon dobrodošlice za nove korisnike aplikacije i mnoge ponude.