1. ROĐENDAN u Hrvatskoj! -20% EXTRA na SVE5

ABOUTYOUWoohooYOU
 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

NIKE Air Vapormax – futurističke tenisice sa zračnim jedinicama

NIKE Air Vapormax svojim je dolaskom na tržište 2017. postao najlakša i najfleksibilnija tenisica Air Max svih vremena – s prozirnim vanjskim potplatom koji se u potpunosti sastoji od elemenata Air Sole. Najupadljivija značajka tih tenisica upravo je element Air Sole koji se nalazi u potplatu ispod pete. Tehnologija NIKE Air ugrađena je već 1978. u model NIKE Tailwind. Trkači mogu osjetiti te prigušivače, ali ih ne vide. Stoga se glavni dizajner Tinker Hatfield potrudio da tehnologiju NIKE Air učini vidljivom: vizija sustava Visible Air. NIKE Vapormax i njegovi sestrinski modeli NIKE Air Vapormax 360 i NIKE Air Vapormax Flyknit najfuturističniji su modeli koji postoje na tržištu. Zračna jedinica koja obuhvaća cijelu tenisicu pruža ti dosad najlakše prigušivanje u sportskoj cipeli koje osigurava i najbržu reakciju. Kao modeli linije Air koji su po svojoj silueti i dizajnu najneobičniji, NIKE Air Vapormax otvorene mrežaste strukture i Flyknit već su sada istinske legende.

Različiti modeli NIKE Air Vapormax

Kolekcija NIKE Air Vapormax Flyknit predstavljena je samo nekoliko mjeseci nakon uvođenja tenisice Vapormax i pruža ti osobito lagan i prozračan osjećaj nošenja. Materijal gornjišta obavija ti stopala poput čarape i time pojačava udobnost. Ovaj model raspolaže sintetičkom potporom za petu za optimalno držanje i osjećaj kretanja kao po oblacima. Obuća NIKE Air Vapormax 360 inspiraciju je pronašla u tradicionalnim trkaćim tenisicama kao što su 2006 Air Max 360 i osvaja svojim laganim, fleksibilnim dizajnom. Izdužen srednji potplat koji sadrži pjenu pruža maksimalnu udobnost nošenja, a markantne boje tenisicama daju svjež i moderan izgled. I ovdje zračni element Vapormax osigurava optimalno prigušenje sa smanjenom težinom. Debeli obrub cipela koji sadrži jastučiće brine se da osjećaj nošenja bude mekan i omogućava ugodan dosjed u području gležnja. Retro detalji su uzbudljivi: Prerađeni TPU okvir obuhvaća petu i zračni element u čast klasične tenisice Air Max 360. Sustav brzih vezica i zavarene sintetičke navlake na gornjištu podsjećaju na tu inovativnu obuću. Upadljive modele Air Max Vapormax dobit ćeš sa žarkim tonovima u narančastoj boji ili nešto suzdržanije u bijeloj, crnoj ili sivoj verziji.

Priča tenisica NIKE Air Max

Kada je stvorena tehnologija Air-Max, bilo je inovativno to što su trkači mogli osjetiti i vidjeti to prigušenje. Veliku je ulogu u tome odigrao David Forland, koji je od 1985. dio tima brenda NIKE, a u međuvremenu je stručnjak u polju Visible Air. Cilj je dovesti još više zraka u potplat da bi se smanjila količina pjene. Tijekom proteklih desetljeća nastale su brojne verzije tenisice Air Max. NIKE Air Vapormax vjerojatno je jedan od najekscentričnijih modela iz obitelji Air Max.