LJETNA RASPRODAJA: Uštedi do 70% odmah5

 • Još nisi prijavljen/a

  • Prati svoje narudžbe
  • "Lajkaj" svoje favorite
 • Tvoja lista želja je prazna!
   Dodaj neštona listu
 • Tvoja košarica je prazna!
   Dodaj proizvod u svoju košaricu.
  Nisi još ništa pronašao/la?
  Kupi nove proizvodeOtkrij outfite

Timberland: od radne obuće do modne piste

Od skromnih imigrantskih korijena do upravljanja industrijskim divom, osnivač Timberlanda, Nathan Swartz, prošao je dug put. Po dolasku iz Odese u SAD, izučio je postolarski zanat te je godinama radio u tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju radne obuće. Surovi vremenski uvjeti u Novoj Engleskoj zahtijevali su kvalitetnu i otpornu obuću. Priča o legendarnim žutim čizmama počinje 1950-ih, kada Swartz kupuje udio u tvrtki Abington Shoe Company. Nekoliko godina poslije, Swartz je otkupio i ostatak tvrtke te je pretvorio u obiteljski biznis. U nastojanju da izradi potpuno vodootporne kožne čizme, Swartz je godinama eksperimentirao s metodama proizvodnje da bi šezdesetih konačno uspio razviti tehnologiju pričvršćivanja potplata bez šavova na kožne cipele. 1973. godine obitelj Swartz izbacila je svoj prvi vodootporni model čizme pod imenom Timberland.

Timberland čizme – klasik s razlogom​

Otkako je sedamdesetih na scenu kročila prepoznatljiva žuta čizma, Timberland je svijetu pokazao da funkcionalna obuća može biti itekako popularna. Od radnika na gradilištu, planinara i ribara, glazbenika i košarkaša, pa sve do modne elite, ove čizme postale su klasični element vanjske mode. Njenoj popularnosti najviše su pridonijeli raperi koji su osamdesetih i devedesetih nosili tzv. Timberlandice. Njujorški raperi Biggie, Jay-Z i DMX učinili su ovu radnu obuću nepogrešivim elementom urbanog pejzaža. Nitko nije očekivao da će se funkcionalna radna obuća tako transformirati u klasik ulične mode. Danas ćemo ovu obuću naći kako u prirodi tako i u gradu, a nose je muškarci, žene i djeca. Udobne, vodootporne i tople, ove uniseks čizme s razlogom ne izlaze iz mode.

Timberland je toliko više od žute čizme

Najprepoznatljiviji model Timberland obuće svakako je žuta čizma, ali to nije jedino što ovaj brend nudi. Iako je asortiman danas znatno širi nego u prošlosti, inovacije se provode u skladu s originalnom vizijom tvrtke. Od sandala i tenisica, preko natikača i poslovne obuće, pa sve do zimskih cipela i čizama, ova obuća odlikuje se klasičnim dizajnom i kvalitetom izrade. U nastojanju da postane najveći i najodrživiji proizvođač vanjske obuće, tvrtka sve veći naglasak stavlja na održivost proizvodnje. Kroz suradnju s provjerenim dobavljačima, vodeći računa o zbrinjavaju otpada i reciklaži, kao i kroz organizaciju društveno korisnih aktivnosti za svoje zaposlenike, ova tvrtka djeluje lokalno i globalno. Svakako baci oko na široku ponudu ovog brenda u online shopu ABOUT YOU te se uvjeri zašto su Timberlandice postale sinonimom za visoku kvalitetu i tradiciju koja ne blijedi.