Preskoči na glavni sadržaj
Prijava
Lista želja
Košarica

Nike: div u sportskoj modnoj industriji

U svijetu postoje brendovi za koje su svi čuli, a Nike je definitivno jedan od njih. Ako tražiš kvalitetnu i funkcionalnu sportsku odjeću koja je uvijek u modi, ovo je odličan izbor. Nekad je odjeća bila strogo podijeljena na modu i sport, Nike je prevladao te granice i stvorio odjeću koja je idealna za redovite treninge, ali istovremeno izgleda toliko opušteno i cool da je lako možeš kombinirati u svakodnevnim kombinacijama. Riječ je o brendu koji ništa ne prepušta slučaju. Zahvaljujući brojnim anketama i stalnom usavršavanju svojih proizvoda, Nike ide ukorak s vremenom i proizvodi odjeću, obuću i sportsku opremu koja ispunjava sve uvjete. Istraži online različite modele i pronađi nešto kao stvoreno za sebe na ABOUT YOU.

Nike: od skromnog početka do velikog procvata

Priča o osnivanju Nike brenda duga je i složena. 1962. godine, Philip Knight, student ekonomije na Sveučilištu u Oregonu, i njegov trener Bill Bowerman počeli su distribuirati sportsku obuću studentima atletike. S vremenom su počeli stvarati vlastite kolekcije tenisica. Svoj san ostvarili su 1971. godine, kad su osnovali vlastiti modni brend. Njihove tenisice ubrzo su postigle veliki uspjeh i postale simbol sportskog načina života. Nikeov logotip, poznatu „swoosh“ kvačicu, dizajnirala je studentica grafičkog dizajna, Carolyn Davidson. Kvačica je trebala predstavljati polovicu atletske staze, a kad su dvije kvačice jedna do druge - tu je cijela staza. Ovaj logo stekao je kultni status i danas se nalazi na svim proizvodima ovog brenda. Konačni proboj tvrtka je ostvarila 1979. godine kad su patentirali čuvenu Air tehnologiju. Mali zračni jastuci na potplatima tenisica pružali su (a to i dalje čine) dodatnu udobnost.

Nikeova moda vodi do novih sportskih rekorda

Svi brendovi obećavaju visoku kvalitetu, ali Nike usto nudi i vrhunski izgled. Kolekcije za žene sadrže sve potrebno za redovite treninge. Dakle, nije tek riječ o tenisicama već i o elegantnoj odjeći i praktičnim modnim dodacima poput sportskih torbi. Kolekcije za muškarce pokrivaju izrazito širok spektar sportova i svaki zaljubljenik u sport naći će nešto za sebe, bilo da preferira trčanje, košarku, nogomet, fitness, zimske sportove ili neke druge. A tu je i odjeća i obuća za najmlađe. Sa svojom kolekcijom za djecu, Nike usmjeren je na razvoj malih sportaša koji tek otkrivaju dobrobiti vježbanja. Ako si ljubitelj ovog brenda, svakako provjeri i podbrendove Nike Sportswear i Nike SB. Otkrij širok izbor proizvoda ovog brenda na ABOUT YOU.

Otkrij popularne modele ove marke